July 19, 2024

“Ziua Portilor Deschise” la Noua Scoala si Prima Cresa din Floresti. Vezi foto!

A sosit si momentul mult asteptat pentru deschiderea portilor Noii Scoli si a Primei Crese din Floresti, ambele situate in Cartierul “Cetatea Fetei”, langa Gradinita si Sala de Sport.

“Ziua Portilor Deschise” se desfasoara pe parcursul a doua zile, vineri si sambata, orele 10.00-16.00. Imbucurator este faptul ca multi floresteni s-au grabit sa viziteze deja cele doua investitii ale administratiei locale, pentru care au avut doar cuvinte de lauda.

DE TINUT MINTE!

Din pacate, desi gazdele evenimentului au trimis invitatii, la eveniment nu a participat niciun reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean Cluj, Deputat si Senator de Cluj.

In jurul orei 12,30, in Sala de Festivitati, primarul Horia Sulea, alaturi de Florin Coldea, executantul lucrarii Scoala “Cetatea Fetei”, Violeta Ilea Bonda, director Scoala Gimnaziala “Gh.Sincai”, si Raluca Doja, director executiv Primaria Floresti, a sustinut o mini-conferinta de presa.

 

“Am deschis astazi portile a doua investitii de care comunitatea floresteana avea mare nevoie. A durat ceva timp, au fost si greutati, dar nu e momentul sa intru in amanunte. Important este sa ne bucuram de aceste realizari si sper ca florestenii sa aprecieze noua scoala si prima cresa. Este o performanta ca astazi am reusit sa deschidem larg usa celei mai moderne scoli din judet si a primei crese a Florestiului. Vreau sa le multumesc angajatilor Primariei si consilierilor locali pentru sprijinul acordat. Cresa va fi deschisa in jurul datei de 15 octombrie, dupa ce se termina sesiunea de angajari si inscrieri bebelusi/copii”, a declarat primarul Horia Sulea.

In incheierea speach-ului, edilul Florestiului a a mai afirmat ca “in toana acestui an vor incepe demersurile pentru constructia unei noi scoli si gradinite in zona strazilor Eroilor-Porii, gratie unui dezvoltator imobiliar care a donat Primariei Floresti 7.500 de metri patrati”.

// Vezi materialul – http://fl24.acfasolutions.com/exclusiv-emil-cibu-pregateste-un-mega-proiect-imobiliar-pe-eroilor/

“Domnul Cibu mi-a garantat ca doneaza UAT Floresti aproximativ 7.500 de metri patrati de teren. Ne-am inteles sa parafam actele in urmatoarele zile. De fapt, in proiectul de hotarare aprobat de consilieri se mentioneaza “operatiuni notariale dezmembrare si alipire”. Pe acea suprafata de teren, pentru ca suntem aproape de a obtine de la Ministerul Dezvoltarii aproximativ 6,5 milioane de lei, vom construi o gradinita si o scoala. In proiectul votat ieri, scoala si gradinita sunt pe plansa.“

Deschiderea anului scolar 2019-2020 va avea loc Luni, ora 11.00, la Noua Scoala din Cartierul “Cetatea Fetei”!

Noua CREȘA FLOREȘTI: capacitate 100 de copilași

OBIECTIVUL: CONSTRUIRE CREȘĂ ”CETATEA FETEI”, ÎN COMUNA FLOREȘTI, JUD. CLUJ
Amplasament : Bulevardul Cetatea Fetei F.N. , Localitatea Florești, jud. Cluj

Obiectivul lucrării a fost realizarea unei creșe în localitatea Florești, în vederea instituționalizării copiilor cu vârste între 3 luni și 3 ani prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educare, recreere, socializare și dezvoltarea deprinderilor de viață.

Programul creșei va fi de luni până vineri de la 08:00 la orele 18:00. Personalul creșei va fi format dintr-o echipă multidisciplinară, cu persoane calificate ce manifestă atenție și răbdare deosebită pentru educarea și îngrijirea copiilor și sprijin pentru părinții acestora.
– Suprafața teren – 4086 mp
– Suprafața construită – 547,3 mp
– Suprafața desfasurată – 1261,00 mp
– Regim de înălțime – D+P+E

Parter :
– Un modul pentru copii între 3 luni si 1 an , capacitate de 10 copii
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii

Etaj 1 :
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii
Total capacitate creșa = 100 copii din care 10 copii sub 1 an și 90 de copii cu varsta între 1 și 3 ani.

Etaj 1 :
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii
Total capacitate creșa = 100 copii din care 10 copii sub 1 an și 90 de copii cu varsta între 1 și 3 ani.

Creșa va mai avea în dotare următoarele facilități : bucătarie cu biberonerie, depozit alimente, oficiu curățenie, vestiare filtru, spălătorie, vestiar cu duș și grup sanitar pentru personal întreținere, spațiu de joacă în aer liber.

Valoarea totală a investiției – 3.080.641,06 lei

– Finanțare eligibilă A.F.I.R. – 2.573.595,15 lei
– Finanțare de la buget local – 507.045,91 lei

 

Noua ȘCOALĂ din Florești: capacitate 900 de elevi (24 de săli de clasă plus laboratoare, sală festivă terenuri de sport)
OBIECTIVUL : PROIECTARE ȘI CONSTRUIRE ȘCOALĂ P+2E, COMUNA FLOREȘTI, JUD. CLUJ
Amplasament : Bulevardul Cetatea Fetei F.N. , Localitatea Florești, jud. Cluj.

S-a avut în vedere realizarea unei instituții de invățământ liceal cu regim de înălțime P+2E. Școala are capacitatea de 900 de elevi și a fost prevăzută cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel cu o capacitate maximă de 30 de elevi și 6 săli pentru laboratoare , câte 2 pe fiecare nivel, capacitatea fiecăruia fiind de câte 30 de elevi.
– Suprafață teren – 10564 mp
– Suprafață construită – 1485 mp
– Suprafață desfasurată – 4455 mp
– Regim de înălțime – P+2E

Parter :
Hol/coridoare circulație, 8 săli de clase, 2 laboratoare, 2 spații anexe pt laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, 2 depozite material didactic, oficiu, boxa curățenie, grupuri sanitare
Etaj 1 :
Hol/coridoare circulație, 8 săli de clase, 2 laboratoare, 2 spații anexe pt laboratoare, sală de festivități, fumoar profesori, birou director, secretartiat, contabilitate, arhivă, depozit material didactic, boxă curățenie, grupuri sanitare.

Etaj 2:
Hol/coridoare circulație, 8 săli de clase, 2 laboratoare, 2 spații anexe pt laboratoare, cabinet informatică, bibliotecă-sală de lectură, sală de festivități, cabinet psihologic, depozit material didactic, boxă curățenie, grupuri sanitare.
Școala va ma avea în dotare următoarele facilități : teren de tenis de câmp, teren de baschet, parcare, curte pentru recreere.

Valoarea totală a investiției – 9.975.800 lei
– Finanțare INTEGRALĂ de la buget local