Wed. Feb 8th, 2023

Zile libere pentru elevi și angajații din educație. Pe 23 și 24 ianuarie, după doar două săptămâni de școală, elevii vor sta acasă

24 ianuarie este Ziua Unirii Principatelor (Mica Unire) și anul acesta pică într-o zi de marți. Guvernul Ciucă a decis să acorde o zi liberă, luni, 23 ianuarie, pentru a crea o punte cu weekendul.

Ziua liberă afectează, însă, școala, astfel că elevii și profesorii vor sta acasă 4 zile, dintre care 2 zile de școală.

Anul acesta, Guvernul a aprobat 3 zile libere, dintre care 2 pică în timpul anului școlar și afectează structura anului școlar: 23 ianuarie și 2 iunie 2023. Prima zi trebuie recuperată până pe 28 februarie, iar ziua de 2 iunie liberă trebuie recuperată până în data de 30 iunie, deși vacanța de vară începe pe 17 iunie 2023.

Următoarea vacanță este în februarie, o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023;

Mini-vacanța vine așadar după doar 2 săptămâni de cursuri.

Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate pe 28 decembrie privind acordarea de zile libere legale, altele decât cele de sărbătoare legală pentru 2023, ziua de 23 ianuarie trebuie recuperată până în data de 28 februarie.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

test11