June 10, 2023

“Utecistul din Rachitele” si-a exprimat optiunea PRO-PSD!

Decizia PNL de a continua negocierile cu PSD pentru formarea noului Guvern a fost luată cu voturile clare a 48 de lideri de filiale care au susținut guvernarea alături de PSD. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu şi-a exprimat votul, deşi el este cel care a cerut colegilor să se pronunţe pentru o negociere cu PSD. La rândul său, Emil Boc a transmis o scrisoare cu opţiunea pro-PSD, citită în şedinţa de luni seară de către deputatul Sorin Moldovan, iar momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu social-democrații.

Potrivit unor surse PNL citate de News.ro, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află:
  • Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj,Constanţa, Hunedoara,
  • Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ,
  • Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.
Emil Boc nu a participat la ședința conducerii PNL de luni seară, dar a transmis o scrisoare în care a prezentat opţiunea pro-PSD, citită în şedinţă de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD, scrie News.ro.
S-au opus unei negocieri cu PSD:
  • Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6,
  • filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu,
  • Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila.
Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.
Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, deşi nu a dorit să îşi exprime votul, a făcut numărătoarea voturilor.
Nici preşedintele PNL, Florin Cîţu nu şi-a exprimat votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD.

Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a criticat dur, în şedinţa PNL de luni seară, decizia conducerii partidului de a continua negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului:

  • ”Nimeni nu înţelege ce dezbatem aici. Suntem după 20 de zile de plimbat pe la sediile USR şi PSD şi încă nu ştim ce vrem. Suntem ca un vapor care navigăm fără busolă şi ca atare este puţin probabil să reuşim să ajungem la ţărm neavariați foarte tare. ”, le-a spus Motreanu colegilor în şedinţă, potrivit News.ro.
Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîţu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toţi să ştie cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.