December 8, 2023

Ciucă și-a depus mandatul /PSD va cere postul de premier în coaliția cu PNL

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, luni seara,  că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună manatul și că partidul va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier. Premierul desemnat a anunțat că își va depune mandatul, iar următoarea nominalizare o va face președintele Klaus Iohannis.

Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

A doua decizie a liberalilor este de flexibilizare a mandatului, în sensul renunțării la varianta de guvern minoritar și începerea negocierilor cu toate partidele, mai puțin AUR, pentru formarea unei majorități.

Anterior, deputatul PNL, Florin Roman, declarase într-o intervenție televizată că o majoritate PNL USR UDMR ar fi la limită, în timp ce o majoritate PNL PSD ar permite inclusiv începerea discuțiilor pentru modificarea Constituției. Mai multe surse liberale susțin că prima opțiune de formare a unei majorități este cu PSD.

PSD va cere postul de prim-ministru într-o eventuală coaliție guvernamentală cu PNL, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate.

Cele două partide se pregătesc de negocieri după ce conducerea PNL a decis luni seară să renunțe la intenția de a forma un guvern interimar cu UDMR.

PSD are în acest moment cel mai mare număr de parlamentari.