April 19, 2024

Un santier cu adevarat european sub brandul COLUMNA

Pe diversele grupuri sociale cu “radacini florestene”, pe facebook (n.red. evident), au inceput – si nu de azi de ieri – discutii privind calitatea imobilelor construite (blocuri in special) sau aflate in curs de finalizare.

Unele dintre aceste discutii fac referire inclusiv la modul in care dezvoltatorii imobiliari inteleg sa respecte normele impuse de catre Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei Floresti si, nu au fost putine cazurile, cand in urma unor reclamatii telefonice sau postari pe mai sus-mentionata retea de socializare, politistii locali au descins pe santierele florestene.

Majoritatea amenzilor aplicate de catre politisti au fost pentru lipsa panourilor informative, mizeria pe care utilajele dezvoltatorilor le lasau pe drumurile publice (absenta unor rampe pentru spalarea masinilor!), nerespectarea orelor de liniste – s-au turnat placi chiar si dupa orele 23.00 – lipsa pazei si neimprejmuirea santierelor.

Acestea sunt motivele care ne determina sa va supunem atentiei un santier situat pe strada Razoarei, in spate la Metro si lateral de partea vestica a VIVO (ex-Polus), in urma unui mesaj pe care l-am primit din partea unui cititor.

“Recent am trecut pe strada Razoare si am vazut un santier, ce-i drept in faza incipienta, care m-a lasat fara cuvinte. Acest amplasament era imprejmuit cu garduri organizare de santier, supravegheat video, extindere retea apa si curent electric, iar toti muncitorii pe care i-am vazut de la distanta purtau casti si veste reflectorizante. Merita sa-l vizitati, daca vi se permite, si sa-l dati exemplu. Zici ca nu e in Romania, in Floresti!”, ne-a scris B.M.

In urma unor raspunsuri primite la intrebarile adresate “in stanga, in dreapta”, am aflat ca santierul despre care pomenea cititorul nostru este “COLUMNA RESIDENCE”, de pe strada Razoare nr.11.

Panoul care troneaza la poarta de acces (supravegheata fizic si video) ne informeaza ca pe acel teren se construiesc 4 corpuri compuse din 8 scari cu regim de inaltime D+P+7E+Er si o scara de D+P+3E+Er.

Nu lipsesc spatiile verzi, de recreere, pentru copii si adulti, sub forma unei curti interioare.

Accesul in ศ™antier l-am primit destul de repede de la unul dintre angajaศ›i investitorilor care are grija ca oricine intra in perimetrul santierlui sa i se ofere protecศ›ia minima casca si vesta reflectorizanta.

“Construim acest Ansamblu COLUMNA RESIDENCE in patru (4) etape:

Etapa I – Corpul estic ce contine 2 scari si rampa acces auto demisol si pe care dorim sa-l predam in luna iulie 2018.

Etapa II – Corpul nordic ce contine trei (3) scari plus rampa acces demisol. La acest corp lucrarile vor incepe in luna octombrie, iar finalizarea va avea loc in luna august 2018.

Etapa III si IV – Corpul vestic, respectiv sudic, ambele cu cate doua (2) scari fiecare. Lucrarile la aceste corpuri vor incepe in primavara si se vor preda la finele lui 2018.

In curtea interioara a Ansamblului vom amenaja un spatiu verde care va avea destinatia de recreere pentru adulti si joaca pentru copii, amenajat cu vegetatie, mobilier urban, module joaca copii si iluminat.

Revin la organizarea de santier pentru a va spune ca in partea sudica investitorii au achizitionat o parcela de teren in suprafata de 3000 de metri patrati exclusiva Ansamblului Columna Residence, parcela care este destinata in acest moment organizarii de santier.

Pe aceasta suprafata au fost amplasate birourile administrative, alte constructii provizorii ce servesc drept magazii materiale si loc pentru servit masa muncitori, dotate cu mese, scaune, internet, frigidere, dozatoare cafea, iluminat, incalzire si racord apa.

Tot pe aceasta parcela sunt amplasate toalete ecologice, tomberoane deseuri, platforma depozitare materiale si container paza pe timp de noapte.

Accesul auto si pietonal in Ansamblul COLUMNA RESIDENCE se realizeaza din partea vestica, de pe strada Razoare, proprietate privata a ansamblului, si la momentul actual pietonal de pe partea eestica, din parcarea VIVO.

Lucrarile de modernizare ale santierului nu se vor opri aici si, poate, cu o alta vizita veti observa noutatile.

In total, COLUMNA RESIDENCE va avea 354 de apartamente.”