June 10, 2023

Un director din Primaria Floresti ar fi “condus/prezidat” un concurs trucat la Maguri Racatau

Cotidianul electronic Foaia Transilvana a publicat in cursul zilei de vineri, 13 august, un material prin care le atrage atentia procurorilor DNA Cluj ca la Primaria Maguri Racatau s-ar fi organizat un CONCURS TRUCAT pentru postul de “consilier, clasa 1, grad profesional superior, funcție publică de execuție în cadrul Compartimentului de Asistență Socială”.

La concurs s-a prezentat un singur candidat, in persoana surorii primarului din Gilau, iar presedintele Comisiei de Concurs a fost Doja Ioana-Raluca, Director Executiv “Directia Economica” – Primaria Floresti.

Explicatie Foto? Primaria Maguri Racatau

Cateva fragmente din materialul publicat in Foaia Transilvana// https://foaiatransilvana.ro/concurs-trucat-la-primaria-maguri-racatau-postul-este-pregatit-pentru-sora-unui-cunoscut-primar-dna-trebuie-sa-intervina/

“Primăria Măguri Răcătău a scos la concurs, atenție, un post de consilier, clasa 1, grad profesional superior, funcție publică de execuție în cadrul Compartimentului de Asistență Socială. Anunțul este semnat de primarul comunei Măguri Răcătău, Livescu Alexandru, bun prieten cu primarul PNL din Gilău, Topan Gelu. Recent, Poliția Cluj a derulat percheziții la Primăria Gilău într-un dosar care se referă la fraude grave în domeniul achizițiilor publice.

Sursele noastre susțin că postul de la Măguri Răcătău a fost scos cu dedicație la concurs, având în vedere condițiile impuse candidaților. Ei bine, în anunțul oficial regăsim la capitolul condiții:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în asistență socială, științe economice, științe administrative.

– vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice – minim 7 ani.

Condițile impuse sunt greu de îndeplinit pentru o persoană care nu are spate și care ar dori să lucreze în administrația publică.

…………………………………………………………………………………………………………….

La acest concurs și-a depus dosarul un singur doritor.

Este vorba despre Giumanca Elena Maria, așa cum aflăm din procesul verbal al comisiei de concurs, din data de 9 august 2021. Întâmplător sau nu, pe sora primarului din Gilău, Topan Gelu o cheamă tot Giumanca și este vânzătoare la un magazin Oncos.

Foaia Transilvană l-a contactat pe primarul din Gilău, Topan Gelu pentru a răspunde dacă sora domniei sale candidează la concursul de la Măguri Răcătău, și dacă după asta urmează să o transfere la Primăria Gilău, dar edilul a refuzat să comenteze situația.

Tot întâmplător sau nu, cele două primării, Gilău și Măguri Răcătău au fost consiliate juridic în 2021, de către avocatul Călin Tuluc, membru de vază al PNL Cluj, și consilier județean de la PNL.

Pe lista finanțatorilor la bugetul familiei Tuluc, regăsim Primăria Gilău, cu suma de 72.000 de lei și Primăria Măguri Răcătău cu suma de 14.400 de lei.

Redacția noastră a trimis un mail detaliat la Primăria Măguri Răcătău prin care a cerut informații publice, suplimentare, legate de această situație”.

Director in Primaria Floresti condamnat la munca in folosul comunitatii. La maturat gradene si sters de scaune la “BT ARENA”!

In 2019, spre finele lunii decembrie, daca nu ne inseala memoria prin 22 decembrie, Tribunalul Cluj i-a oferit lui Doja Ioana Raluca, director economic in cadrul Primariei Floresti, un cadou de Craciun sub forma a vreo 100 de ore de munca in folosul comunitatii la Sala Polivalenta “BT ARENA”, pentru “Neglijenta in Serviciu”. 

Initial, procurorii i-au incadrat faptele comise la “Abuz in Serviciu”. Aceasta a fost anchetata intr-un dosar privind acordarea de finantari nerambursabile de la bugetul local pentru diferite entitati si actiuni cultural-educative-sportive.

 

1 thought on “Un director din Primaria Floresti ar fi “condus/prezidat” un concurs trucat la Maguri Racatau

  1. La Primària Maguri Racatau,s-au gasit fraude de miliarde ,constatate de catre Curtea de Conturi ,in 2019 ,si nu s-a intâmplat nimic Acuma ne legâm de un concurs, chipurile trucat. Toate concursurile sunt trucate, asa cà nu va mai alamnati.

Comments are closed.