July 19, 2024

Turda/ Sase persoane, dintre care 4 copii, au murit intr-un incendiu

Tragedie in municipiul Turda. Sase persoane, dintre care patru copii, si-au pierdut viata intr-un incendiu izbucnit intr-un imobil situat pe strada Nicolae Teciu. O saptea persoana, un adolescent de 14 ani, care prezenta semne vitale, a fost transportat la spital.

Băiatul, singurul supraviețuitor al incendiului, se află în stare stabilă.

Cei patru copiii care au murit aveau vârste cuprinse între între 4 şi 10 ani.

Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda, 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, cu trei autospeciale, o autoutilitară pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD și cinci SAJ pentru a acorda asistență medicală de urgență pentru șapte persoane găsite inconștiente, în urma unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Nicolae Teclu din municipiul Turda. A fost declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 6.05.

foto/ turdanews.ro

Pompierii au evacuat de urgență, din două încăperi aflate în flăcări și inundate cu fum, doi adulți și cinci copii, cărora le-au acordat primul ajutor calificat. Un băiat de 14 ani prezenta semnale vitale și a fost transportat de urgență la spital de către un echipaj al ambulanței.

Au fost aplicate manevre de resuscitare mai bine de o oră pentru patru copii și doi adulți, de către salvatori SMURD, SAJ și pompieri. Totul a fost, însă, în zadar. Pompierii încă nu au stabilit cauza probabilă a incendiului, aceasta fiind în curs de cercetare”, a comunicat ISU Cluj.

“,