Sun. Feb 5th, 2023

Transylvania History Days, în perioada 29-31 iulie

Centrul pentru Dialog European și Diplomație Culturală, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, organizează în perioada 29-31 iulie cea de-a treia ediție a Festivalului Transylvania History Days, care va avea loc pe malurile Someșului, la vest de podul Garibaldi.

tansilvania news

Transylvania History Days este un festival de reconstituire istorică, al cărui scop este acela de a face istoria mai atractivă și mai accesibilă publicului larg. Timp de trei zile, membrii trupelor de reconstituire istorică implicate în festival vor readuce la viață lupte, meșteșuguri și obiceiuri de viață cotidiană, din Antichitate, Evul Mediu și Primul Război Mondial. cu arcul, ateliere de fierărie, broderie și croitorie sunt doar câteva din ateliere interactive organizate de trupele de reenactment împreună cu publicul.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie și Filosofie, Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca, UN Youth Association of Romania — Cluj Branch, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Domeniul Arcașilor, Asociația Create.Act.Enjoy și Casa de Cultură a Studenților.

Organizatorii evenimentului vă invită pe toți să călătoriți în timp să cunoașteți soldații romanii, gladiatori, cavaleri medievali și domnițe, până la soldații Primului Război Mondial.

“Ultimele zile ale lunii iulie vor fi pline de povești ce te vor trimite înapoi în timp cu dansuri, muzică și teatru. Confruntările din Primul Război Mondial, cavalerii și arenele de gladiatori vor sta la dispoziția ta pentru o experiență unică.

Trupele vor pregăti asalturi, vor reconstitui retrageri, iar pe timpul staționării te vei putea alătura ospățului.

Hai alături de noi în perioada 29-31 iulie la un festival inedit! Fii parte din istorie!

Link facebook: https://www.facebook.com/events/1043136975777815/

Sursa: transilvanianews.com

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11