April 24, 2024

Primarul Florestiului a solicitat Prefecturii Cluj “Declararea Starii de Alerta in localitate”. Deseurile menajere nu mai au unde sa fie duse!

SC Quatro Eco Salub, firma care ridica deseurile menajere de pe raza localitatilor Gilau, Floresti si Capus, a fost notificata de catre Salprest Rampa de suspendarea contractului care permitea depozitarea deseurilor in rampa aflata in proprietatea sa.

 

Salprest Rampa sustine ca “ruperea” contractului se datoreaza “UMPLERII PANA LA REFUZ A RAMPEI”!

gunoie 55

Conducerea SC Quatro Eco Salub ne informeaza ca “transportul deseurilor menajere la rampe din alte judete – asa cum s-a mai intamplat prin transportarea la rampa de la Alesd! – cu autospecialele de colectare este imposibil. Transportul unei singure autospeciale dureaza in jur de 10 ore. In plus, ne confruntam cu un blocaj financiar din cauza datoriilor pe care Asociațiile de Proprietari/ Firmele de Administratie, in special cele aflate pe raza localitatii FLORESTI, le au si care in acest moment se ridica la 500.000 lei”.

Contactat telefonic, primarul Horia Sulea ne-a declarat ca in cursul acestei zile i-a solicitat Prefectului Judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, declararea starii de alerta pe raza Comunei Floresti.

“Am solicitat Institutiei Prefectului Judetului Cluj, in baza prevederilor art 2. lit J, coroborat cu art. 24 lit. C ale OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situatiilor de Urgenta, acordul pentru declararea starii de alerta pe raza Comunei Floresti, ca urmare a situatiei serviciilor de salubritate, prin  prin imposibilitatea depozitarii deseurilor intr-o rampa autorizata”.

P.S. Desurile menajere de pe raza municipiului Cluj-Napoca se depoziteaza la o rampa improvizata, iar administratorii acesteia nu i-au permis SC Quatro Eco Salub sa o foloseasca!