May 21, 2024

Tișe i-a pus gând rău fermei de pui din Florești (cotidiantr.ro)

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, este îngrijorat de faptul că ferma de pui din Florești funcționează în apropierea locației unde urmează să se construiască Spitalul Regional de Urgență. Din acest motiv, Tișe speră că ferma nu va primi o nouă autorizație de funcționare.

amareto 44

”Consiliul județean Cluj vrea să facă un Spital Regional de Urgență, iar locația este foarte aproape de aceată fermă de pui. Noi avem PUZ-ul aprobat, așteptăm doar banii. Spitalul va dezvolta și alte componente de spital, avînd un teren de 16 ha. Nu pot compromite o investiție de 150 de milioane de euro pentru  o fermă. Am luat deja contact cu Direcția de Sănătate publică, cu Agenția pentru protecția mediului și cu Primăria din Florețti și vom face tot ce putem ca ferma să nu mai funcționeze în actuala locație. Avem argumente legale, există hotărâri de Guvern care specifică faptul că fermele de pui nu pot funcționa în interiorul zonelor locuite. Nu vom putea construi un spital lângă o fermă de pui. Avem in vedere și viețile celor peste 10.000 de oameni care locuiesc în acel cartier,  este inuman.  Argumentul lor a fost mereu că ferma a fost înaintea cartierelor, acum avizele au expirat și trebuie să îndeplinească alte condiții pentru a obține un  aviz nou. Îmi doresc că această fermă să nu mai fie avizată. Am cerut instituțiilor abilitate în emiterea avizelor să respecte toate procedurile, să verifice  dacă ferma îndeplinește condițiile pentru a fi avizată” a declarat Alin Tișe

În acest moment ferma de pui are avizele expirate și trebuie să își oprească activitatea, așteptând emiterea noilor avize de funcționare.

SURSA: http://www.cotidiantr.ro/tise-i-a-pus-gand-rau-fermei-de-pui-din-floresti-84148.php#.V48Qo9J950u