February 21, 2024

Taximetristii clujeni intentioneaza sa mareasca tarifele. Vezi ce solicitari mai au!

Asociația Taximetriștilor din Cluj a solicitat, miercuri, reprezentanților primăriei ajustarea actualelor tarife cu Indicele Prețurilor de Consum (IPC) din perioada 2014-2017.

Conform ziuadecj.realitatea.net, este vorba de majorarea tarifelor cu 1,23, indicele IPC. Dacă cerința taximetriștilor va fi acceptată de municipalitate, tarifele de taximetrie vor crește de la 2,25 lei/km, cât este în prezent, la 2,75 lei/km. Propunerea nu a fost însă pe placul viceprimarului Dan Tarcea, care a considerat nejustificată o majorare a tarifelor.

O altă solicitare a taximetriștilor a vizat accesul pe benzile dedicate transportului în comun pentru mașinile cu cupola pe poziția ”Ocupat”.

Nu în ultimul rând, taximetriștii au insistat pe realizarea unui stand la Aeroport, pe locația vechilor bariere de acces.

Toate propunerile vor fi analizate în comisiile de specialitate ale primăriei.

La rândul lor, reprezentanții municipalității le-au reproșat taximetriștilor igiena și aspectul taximetrelor, refuzul de a prelua comenzi pe distanțe scurte sau fumatul în incinta mașinilor, potrivit postării de pe pagina de facebook a Asociației Taximetriștilor din Cluj.

Vezi si comunicatul:

“Astazi a avut loc, in Sala de Sticla a Primariei, o intalnire a patronilor de dispecerate si Viceprimarul Municipiului, domnul Tarcea Dan, intalnire la care a fost si un reprezentant al asociatiei
Temele au fost multiple,domnul Emil Boc, primarul municipiului, a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru corectitudinea si profesionalismul cu care se executa serviciul de taximetrie in Cluj-Napoca, cu exceptiile de rigoare, care de astazi vor fi tratate mai riguros de catre Politia Locala (igiena, aspectul masinilor interior si exterior, fumatul in taxiuri, refuzul de a a efectua curse scurte)
Propunerile cu care a venit reprezentantul asociatie au fost :
– accesul pe benzile dedicate DOAR OCUPAT, cu cupola pe pozitia ocupat.
– realizarea unui stand taxi la Aeroport, pe amplasamentul vechilor bariere.
– necesitatea elaborarii unui Regulament Cadru pentru Rent a car cu sofer si revizuirea Regulamentului Cadru al Taximetriei.
– ajustarea tarifelor de distanta cu IPC(indicele preturilor de consum).in perioada 2014-2017 adica 1.23
Legat de accesul taxiurilor pe banda dedicata transportului in comun s a stabilit ca se va analiza posibilitatea accesarii acesteia in comisiile de specialitate.
– standul de la Aeroport este prioritar in a fi organizat.
– ajustarea tarifelor, aspect care, spre surprinderea participantilor, a fost contestat de catre patronul dispeceratului Nova Taxi, nu a fost agreat de viceprimar pe considerente nejustificate, in opinia noastra.”