April 24, 2024

Cupa Şcolii „Gheorghe Şincai” Floreşti, concurs de majorete și dans modern

În dimineaţa zilei de 26 aprilie 2018, în sala de sport „Cetatea Fetei” din Floreşti, domnea liniştea. Într-un colţ al sălii pe două mese aşteptau medaliile, trofeele şi cupele, dovadă a evenimentului care urma să înceapă. Afară vântul şi ploaia se gândeau să pună ceva piedici organizatorilor.

Dar nu a fost aşa! Încet, încet, sala a început să capete viaţă şi culoare. Echipele debordând de energie, costumate spectaculos s-au aliniat la start aşteptând pline de emoţii începutul competiţiei. Alături de echipe la fel de emoționați erau profesorii, instructorii, părinții și alți susținători.

Astfel, a debutat Cupa Școlii „Gheorghe Șincai” Florești, proiect cuprins în Calendarul MEN la CAERI 2018, poziția 1691, aflat la ediția a VI-a, un proiect sportiv al cărui scop principal este promovarea beneficiilor aduse copiilor de toate vârstele în urma practicării dansului de majorete și a dansului modern.

Acest proiect face parte din categoria proiectelor sportive organizate de Şcoala Gimnazială ,,Gheorghe Şincai” Floreşti şi Asociaţia Sportivă Școlară „Gh. Şincai” Floreşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Asociaţia de Majorete din România, Primăria şi Consiliul Local Floreşti, Clubul Sportiv „Hayashi Activ” Floreşti și Casa de Cultură Florești, finalitatea proiectului fiind un concurs de majorete şi dans modern. Se adresează tuturor preșcolarilor și elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale atât din țară, cât și din străinătate. Deschiderea oficială a concursului a avut loc în prezenţa doamnei director, prof. Violeta Ilea-Bonda și a distinșilor invitați, domnul primar al Comunei Floreşti, Horia Şulea, domnul profesor Adrian Gherman, precum şi a altor oficialităţi din cadrul Consiliului Local Floreşti.

Organizatorii au pregătit pentru câștigători cupe, medalii și trofee, iar premierea echipelor a fost realizată de membrii juriului și de reprezentantul Inspectoratului Școlar Cluj, inspector de educație permanentă, prof. Amalia Gurzău. Competiția a fost strânsă deoarece la această ediție au participat 64 de echipe în 69 de momente artistice și un număr de 940 de copii/elevi. În urma jurizării realizate de un juriu prezidat de prof. univ. Kiss Mihai, președintele Asociaţiei de Majorete din România, și format din arbitri internaționali și naționali, s-a decis care sunt ocupanții podiumului.

Printre aceștia au fost și echipele Asociaţiei Sportive Școlare „Gh. Şincai” Floreşti: Top Secret și Destiny, dar și micile balerine de la Clubul Sportiv „Hayashi Activ” Florești, dovadă a faptului că în localitatea noastră se desfășoară activități de mare valoare.

Reușita acestui eveniment s-a datorat atât cadrelor didactice ale Şcolii Gimnaziale ,,Gheorghe Şincai” Floreşti, cât și voluntarilor de la Crucea Roșie, doamnei dr. Maria Bogdan, reprezentanților Poliției Locale Florești și Secției 6 de Poliție Rurală. Într-o lume în care tehnologia acaparează universul copilăriei şi copiii sunt privaţi de mişcarea atât de necesară corpului şi dezvoltării sale armonioase, ne bucurăm că am reuşit să organizăm acest eveniment, să milităm împreună pentru frumos, eleganţă, armonie, plăcerea de a trăi prin sport şi muzică, bucuria succesului şi fair play!

Prof.Violeta Ilea-Bonda