July 17, 2024

Taverna Racilor Cluj a fost închisă. Abateri grave au fost semnalate

ISU Cluj a decis să închidă Taverna Racilor din Cluj-Napoca, din cauza absenței autorizației de securitate la incendiu. În plus, în acest caz a fost aplicată și o amendă de peste 100.000 de lei, scrie Monitorul de Cluj. Practic, s-a descoperit că terasa era pur și simplu construită ilegal.

În urma controalelor de prevenire efectuate premergător nopții trecerii dintre ani a fost controlat și localul amintit. În urma verificărilor specialiștilor ISU Cluj au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu.

Astfel s-a constatat că în spațiul respectiv nu existau instalații cu rol de securitate la incendiu, care erau obligatorii pentru numărul de clienți găsiți în momentul controlului, iar terasa construită adiacent spațiului din incinta complexului comercial nu deținea autorizație de construire.

În acest sens s-a aplicat o sancțiune contravențională de 105.000 lei și a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării și de utilizare a spațiului respectiv”, a transmis ISU Cluj.