Sun. Jan 29th, 2023

Seful Centrului National Cyberint din SRI: “Romania este si a fost atacata constant pe zona de spionaj cibernetic de Rusia “

Generalul SRI Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint din SRI, a precizat, sâmbătă, la Antena 3, că România este atacată cibernetic de Rusia.

Companii strategice și ministere de la noi sunt ținte ale războiului hibrid care are loc nu doar pe teritoriul Ucrainei, ci și în țările membre NATO, iar România nu este ferită.

Am crescut nivelul de alertă și de monitorizare.În perioada aceasta, și în România au mai apărut sau am reușit să dovedim clar din punct de vedere tehnic că actorii din zona estică, din Rusia, încearcă să penetreze instituții stragetice din Guvernul României, iar altele au încercat să atace companii strategice din zona utilităților, a declarat general SRI Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint din SRI, sâmbătă, la Antena 3.

Întrebat la ce nivel este alerta în prezent la noi în țară, generalul a subliniat că, în acest moment, din punct de vedere cibernetic, alerta este la un nivel ridicat.

„Sunt trei tipuri de actori care au vizat și vizează România: atacuri complexe care vizează spionajul cibernetic, atacurile motivate financiar și atacurile motivate ideologic”, a explicat generalul SRI.

Întrebat ce consecințe poate avea un astfel de atac asupra României, el a luat ca exemplu oprirea curentului electric, după ce a demontat fake-news-urile referitoare la uleiul din magazine.

sursa: gandul.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11