Wed. May 25th, 2022

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”GHEORGHE ȘINCAI” FLOREȘTI – ȘCOALA ALTFEL: “SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!

In vederea unei abordări moderne a procesului de predare-învătare și a stabilirii unor relații mai apropiate între profesori-elevi și elevi-elevi, în perioada 18-22 aprilie 2016 se desfășoară programul Școala altfel „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

gh sincai floresti

Acesta cuprinde o serie de activităţi care răspund domeniilor de interes ale elevilor și care sunt agreate din plin atât de către elevi, cât şi de către părinţii acestora. Scopul acestui program este implicarea tuturor elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale. În timpul primului semestru, s-au solicitat propuneri elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi reprezentanţilor autoriţătilor locale, în vederea elaborării programului de activităţi pe şcoală. Au avut loc dezbateri în Consiliul elevilor, Consiliul profesoral, Consiliul reprezentativ al părinţilor, în vederea adoptării programului agreat de majoritatea elevilor şi a cadrelor didactice.

elevi gh sincai

Tipurile de activități care s-au organizat în săptămâna menționată, durata acestora, modalitățile de organizare şi responsabilitățile s-au stabilit în consiliul profesoral şi s-au aprobat de consiliul de administrație al unității de învățământ. Activităţile propuse s-au dorit a fi variate, având utilitate practică pentru elevii scolii și au cuprins toate domeniile. Tipurile de activități organizate în cadrul acestui program sunt: activități culturale, artistico-plastice, activităţi ştiinţifice, activități sportive, activități de educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, activități de educație ecologică și de protecție a mediului, activități de educație rutieră, PSI, educație pentru reacții corecte în situații de urgență, abilităţi de viaţă, parteneriate educaţionale etc. Formele de organizare a activităţilor la Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” Florești s-au concretizat în excursii și vizite, ateliere, sesiuni de comunicări științifice, dezbateri, concursuri și competiții sportive, vizionări de filme etc. Dintre acestea, menționăm: Sesiunea de comunicări științifice ale elevilor din județul Cluj – ”Aplicațiile practice ale matematicii”- proiect cuprins în Calendarul Activităților Educative Județene; (19 aprilie 2016) Cupa Școlii ”Gh. Șincai” Florești – concurs național de dans modern și majorete, proiect cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale la care s-au înscris peste 1000 de participanți; (20 aprilie 2016) Concurs național ”Să păstrăm un mediu sănătos”, concurs organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Cluj-Napoca , Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului Cluj-Napoca, Casa Corpului Didactic Cluj; (21 aprilie 2016). Proiect regional ”Tradiție creștină oglindită prin datini și obiceiuri” – secțiunea Decorațiuni de Paști/Icoane pe sticlă. Concurs de biciclete organizat cu sprijinul Poliției Locale Florești.

Vizite la gradina botanică din Cluj, la muzeele din Cluj, la unitățile militare din Turda, Câmpia Turzii, Florești; Pelerinaj ecumenic la mănăstirea din Tăuți; Excursii în țară.

DIRECTOR, Prof. Ilea-Bonda Violeta-Ortensia

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11