Sun. Feb 5th, 2023

Science Fiction… Adevarat: Quatro Eco Salub ramane sa mimeze munca in Floresti, iar o marire a taxei la 14 lei de persoana este ca si “batuta in cuie”!

Consilierii locali floresteni au fost convocati de “indata” de catre primarul Horia Sulea pentru revocarea capitalizarii SC Quatro Eco Salub, retragerea din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Gelu Voievod” si din asocierea in firma de salubrizare Quatro Eco Salub.

Ordinea de zi:

  1. Retragerea UAT Comunei, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din ADI Gelu Voievod, entitate juridica care a delegat gestiunea serviciului de salubritate pe raza celor patru comune componente.
  2. Retragere a Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din SC Quatro Eco Salub SRL.
  3. Revocare a HCL privind majorarea capitalului social al SC Quatro Eco Salub SRL unde Consiliul Local este asociat (oricum, majorarea nu a produs absolut nici un efect, decizia luandu-se dupa exercitiul bugetar aferent 2016, acum neexistand inca buget aferent 2017 si implicit nevirandu-se nici o suma).

17 consilieri au fost prezenti la sedinta, Dan Maier (ALDE) si Sebastian Campian (PSD) au lipsit, iar doi dintre acestia – Albert Ileana si Albert Zoltan, ambii UDMR – s-au abtinut de la aprobarea ordinii de zi.

Mai multi consilieri locali au incercat sa explice sau sa afle amanunte legate de aceste trei Proiecte de Hotarari care fac obiectul sedintei de indata.

Primarul Horia Sulea a declarat ca in cursul serii de vineri a primit din partea societatii o adresa prin care se solicita convocarea C.L. Floresti pentru marirea taxei de ridicare a deseului menajer la 14 lei de persoana.

Discutiile pro si contra au continuat minute bune, consilierul Doru Matei (PSD) a afirmat ca in urma discutiei telefonice purtate cu viceprimarul localitatii Gilau a aflat ca C.L. Gilau va vota pentru majorarea taxei la 14 lei.

SC Qutro Eco Salub, prin semnatura juristului d.I. Oniga, a mai transmis in cursul acestei zile C.L. Floresti o adresa prin care solicita retragerea de pe ordinea de zi a celor trei Proiecte de Hotarari, respectiv introducerea proiectului de majorare a taxei. Mai mult, in adresa respectiva se mentioneaza care sunt conditiile clare prin care un Consiliu Local se poate retrage dintr-o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, in cazul nostru ADI “Gelu Voievod”. este vorba despre articolul 10 din Legea 15/2006.

La vot, fara nicio exceptie, toti cei 17 consilieri locali s-au abtinut.

Astfel, pana la “noi miscari de trupe”, Quatro Eco Salub continua sa MIMEZE ca ridica desurile menajere, iar o MARIRE A TAXEI la 14 lei este IMINENTA!

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11