May 21, 2024

Scandal in Floresti, pe strazile locuite de catre rromi, pe tema aruncatului gunoiului, oriunde dar nu in tomberoane. Vezi Foto!

Administratia locala floresteana a amplasat un tomberon de mari dimensiuni pe strada Nicolae Balcescu, intersectie cu Barbu Lautaru, locuite in proportie covarsitoare de rromi, in speranta ca acestia nu vor mai folosi malurile Somesului Mic sau terenurile invecinate drept spatii de depozitare.

Amplasarea tomberonului pe domeniul public, insa aproape lipit de gardul unie proprietati, a fost sursa scandalului din aceasta dupa-amiaza, iar administratia locala a fost nevoita sa apeleze si la mascati, nu doar la angajatii Politiei Locale.

Administratorul public Stefan Goia, ex-comisar sef in cadrul IPJ Cluj, s-a aflat in mijlocul protestarilor pentru a-i determina sa inteleaga ca acest tomberon nu va fi ridicat decat prin indeplinirea unei conditii.

“Va luati buletinele si veniti la primarie pentru a incheia contracte de salubritate, iar taxele de ridicare a desurilor trebuie platite. Cum am pus tomberonul, asa il si luam daca intelegeti sa respectati legea. Ne-am saturat sa platim amenzi la Garda de Mediu pentru gunoaiele pe care le aruncati pe malul Somesului sau pe terenurile de langa”, le-a spus Stefan Goia celor peste 40 de rromi stransi la intersectia strazii Simion Barnutiu cu Nicolae Balcescu.

Ramane de vazut cum se va finaliza acest diferend dintre administratia locala si familiile care locuiesc pe aceste doua strazi, insa trebuie mentionat ca in 2017 doar aproximativ 48% din populatia Florestiului si-a achitat taxa de salubritate, in urma contractelor incheiate cu Primaria Floresti.

Si vorbim de “zonele bune” ale Florestiului!

C.S.