February 21, 2024

SC NAPOCA SA a parasit santierul de pe Eroilor. Societatea clujeana mai anunta ca da in judecata Primaria Floresti!

In prima zi a acestei saptamani, luni 18 ianuarie, primarul Florestiului declara intr-o conferinta de presa, dedicata “bilantului celor 80 de zile de mandat, dintre care 57 zile lucratoare”, ca impotriva SC Napoca SA – executantul contractului “Modernizare Strada Eroilor, Floresti” – a dispus emiterea unor facturi/penalizari in valoare de 1,2 milioane de lei. 

Scurt istoric

  • La finele lunii decembrie 2020, edilul Florestiului afirma pe pagina de facebook:

“Lucrările la acest şantier sunt mult ȋntârziate; termenul de finalizare a lucrărilor este cu mult depășit; aria şantierului nu este delimitată corespunzător cu balize şi bandă de avertizare, în plus, nu se respectă reglementările legale privind semnalizarea întregului şantier;

Mai mult, o mare parte din borduri sunt dislocate;nu au fost tratate ȋn nici un fel scurgerile apelor pluviale, formându-se astfel bălţi pe carosabil; racordurile cu drumurile laterale nu au fost finalizate  ȋngreunând astfel traficul foarte mult.

Având ȋn vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri:

-s-a emis factura de penalități conform contractului;

-s-a emis o adresă prin care evidenţiem neregulile şi cerem remedierea lor cu celeritate.

Ȋn Floreşti nu mai acceptăm jumătăţi de măsură!”

  • Sapte zile mai tarziu, SC Napoca SA a venit cu replica:

“NU “suntem în contract”, cum eronat se exprimă Primarul Comunei, întrucât repetatelor noastre solicitări de prelungire a acestuia în baza unei ample și solide argumentații depusă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Primaria Florești nu a binevoit să răspundă, încălcând flagrant obligația legală de a formula un răspuns administrativ în 30 de zile.

În privința respectării termenilor contractuali, primul vinovat al încălcării acestora este chiar beneficiarul, întrucât, nici până în prezent, acesta nu s-a achitat integral de obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării contractului.

Inclusiv la ora actuala, proprietarii rețelelor de utilități desfasoară operațiuni de relocare a acestora, utilizând chiar infrastructura de șantier care aparține societății noastre, elocvent fiind cazul magistralei de apa care traverseaza amplasamentul lucrarii. Subliniem că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-operativă de a respecta programul de execuție, în absența predării unui amplasament liber de sarcini.

Este de domeniul evidenței faptice și juridice că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor iar derobarea de resposabilitatea acestora nu este în favoarea finalizării proiectului de investiții.”

SC NAPOCA SA isi ia “jucariile” si paraseste santierul de pe Eroilor

Astazi, joi 21 ianuarie, SC NAPOCA SA, prin directorul Danut Canta, ex-vicepresedinte CJ Cluj din partea PSD, anunta printr-un comunicat de presa (remis redactiei zcj.ro) ca societatea reziliaza unilateral contractul “Modernizare strada Eroilor, Floresti” si, mai mult, da in judecata Primaria Floresti caruia ii va cere si daune.

Vezi comunicatul SC NAPOCA SA, miercuri 21 ianuarie 2021:

„Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului “Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj”, SCC NAPOCA SA precizează următoarele:

• Primăria comunei Florești, a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.

• Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.

• Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.

• Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.

• Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale.

Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei.”