Fri. Jan 27th, 2023

COVID-19/ In judetul Cluj nu se mai fac programari pentru vaccinare. Vezi comunicatul CNCAV!

In 31 de judete, printre care se numara si Cluj, s-a atins capacitatea maxima de programare de vaccinare anti-COVID-19 pentru urmatoarele trei saptamâni, in raport cu numarul dozelor disponibile.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.

Foto: Medic Valeriu Gheorghita, seful CNCAV

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente. Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate.

Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică”, se arată în comunicatul Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11