September 25, 2023

Primarii celor patru oraşe  din Transilvania şi Banat vor să atragă mai uşor fonduri europene de la Bruxelles fără a mai depinde de Capitală, aşa că îşi unesc forţele într-o Alianţă a Vestului.

Primarul Emil Boc, alături de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primarul din Oradea, Ilie Bolojan, respectiv primarul Aradului, Gheorghe Falcă, vor semna astăzi, 8 decembrie, documentul care pune bazele “Alianţei Vestului”, ne informeaza eclujeanul.ro.

“Sâmbătă, 8 decembrie 2018, cei patru primari inițiatori ai proiectului “Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, transmite edilul Timişoarei, printr-un comunicat de presă.

Sursa: http://eclujeanul.ro/astazi-va-fi-semnata-oficial-alianta-vestului-intre-cluj-oradea-arad-si-timisoara-pentru-a-atrage-mai-usor-fonduri-europene-si-a-nu-depinde-de-bucuresti/?fbclid=IwAR2gAC4j8bCneFWFEc_PMoAlg_YAfn1sUpZGzR9rU0IYh_6oNPbLnuo0uEQ