April 19, 2024

S-a dat UNDA VERDE pentru CENTURA SUD! Vezi ce s-a discutat la intalnirea “Predare Amplasament”

In aceasta dimineata, in sala de Consiliu Local Floresti, s-a desfasurat intalnirea pentru perfectarea documentelor privind “Predare de Amplasament Drum Ocolire – Centura SUD”.

predare amplasament 014

In prezenta beneficiarului lucrarii (Primaria Floresti, reprezentata de catre primarul Horia Sulea, respectiv de Florin Zanc – director tehnic s- Marius Manu – inspector Biroul de Investitii) si al executantului (SC DIFERIT SRL), toti detinatorii de retele si utilitati publice de pe respectivul traseu (Electrica Distributie, E.ON, Compania de Apa Somes SA, TELEKOM) – s-au pus de acord asupra intocmirii de urgenta a unui Proiect Coordonator pentru Relocarea Utilitatilor si Retelelor Existente, in colaborare cu reprezentantul proiectantului (SC LUCA WAY SRL).

predare amplasament 012

Primarul Horia Sulea le-a transmis reprezentantilor societatilor prezente la intalnire ca Primaria Floresti este pregatita sa faca fata oricarei situatii.

“Florestiul si Clujul depind de aceasta Centura SUD. Primaria si Consiliul Local Floresti si-a luat responsabilitatea construirii acestei centuri, banii exista, forta si dorinta de a o realiza avem, iar dumneavoastra trebuie sa dati dovada de profesionalism si sa va ajutati atunci cand vor aparea anumite greutati. Iar pentru ca aceste greutati sa fie cat mai putine sau deloc, bine ar fi, trebuie si sunteti obligati sa aveti la dispozitie toate documentele si plansele cu retelele existente sau cu cele care urmeaza a fi amplasate. Va reamintesc ca aceasta Centura SUD va fi iluminata public si dotata cu trotuare si piste pentru biciclisti. Apucati-va de treaba pentru ca urmatorul pas pe care il vom face in zilele urmatoare este de a vira banii spre expropriati”, a afirmat primarul Horia Sulea.

predare amplasament 015

In total, pentru construirea Centurii SUD vor avea loc un numar de 15 expropieri, iar evaluarile au fost deja facute.

predare amplasament 007

Lucrarile la centura vor debuta la cele doua “bretele” Polus, respectiv Metro, iar predarile de amplasament/receptie lucrari vor avea loc pe segmente.

Primarul Horia Sulea le-a atras atentia colegilor din Primarie ca in anumite zone de pe traseu se impune un Control de Deminare.

“Se va lucra pe unde a fost linia frontului si sper sa nu aveti ghinionul de a da peste munitie neexplodata din al doilea razboi mondial. O deminare a zonei se impune!“, a conchis edilul Florestiului.

SC DIFERIT SRL, executantul lucrarii, a inceput sa-si aduca utilajele pentru organizarea de santier, dupa ce zilele trecute a amplasat obligatoriile indicatoare rutiere.

“Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).

Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră.

La licitatie s-au prezentat noua (9) societati comerciale.

In urma analizarii documentatiilor depuse, Comisia de Evaluare a decis ca SC DIFERIT SRL sa fie declarata castigatoarea licitatiei. SC DIFERIT SRL a oferit, de altfel, cel mai mic pret: 28.400.447,67 lei cu TVA inclus.

Contratul si Ordinul de Incepere al lucrarilor au fost semnate!”