June 19, 2024

Ruşii au luat poziţii de atac. Pot invada Ucraina în orice moment

 

Unele unităţi ruseşti şi-au părăsit zonele de adunare – formaţiunile bară la bară de protecţie văzute în fotografiile din satelit – şi încep să se deplaseze în „poziţii de atac”.

Această mişcare marchează o schimbare faţă de duminică, când unele dintre unităţi părăsiseră zonele de adunare, dar nu luaseră încă ceea ce ar putea fi privit drept poziţii de atac, notează CBSnews. SUA cred că Rusia va ataca Ucraina până la sfârşitul săptămânii, deşi nu este încă sigur ce formă va lua aces atac, a spus un oficial american.

Odată ce atacul rusesc începe, informatiile sua SUA despre ceea ce se întâmplă vor scădea dramatic. Americanii nu vor avea trupe la sol şi nici avioane de recunoaştere în aer, iar atacurile cibernetice ruseşti şi războiul electronic vor bruia comunicaţiile. 

Oficialii americani spun că Rusia are acum 80% din forţele de care va avea nevoie pentru a lansa o invazie la scară largă, iar restul sunt pe drum. Peste 100.000 de soldaţi ruşi sunt adunaţi de-a lungul graniţelor Ucrainei – la est, în Rusia, şi la nord, în Belarus. 

Preşedintele rus Vladimir Putin şi înalţi oficiali ruşi neagă de luni de zile că Moscova se pregăteşte să organizeze o invazie a Ucrainei. Totuşi, videoclipurile postate pe reţeaua socială TikTok şi pe alte platforme sociale dezvăluie o altă realitate, după cum notează ziarul american Washington Post.  

Sursa: adev.ro