June 12, 2024

Răsturnare de situaţie// L.Orban: Azi declarăm starea de alertă. Vom institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa românilor

România intră de vineri în stare de alertă, ca prim pas spre revenirea la normalitate. Premierul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să fie responsabili şi să respecte în continuare măsurile impuse de autorităţi.

Foto: Inquam Photos

Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern:

Spun din capul locului că decizia de instituire a stării de urgenţă a fost extrem de benefică pentru România. Nu am avut nicio problemă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate publică, nu a fost depăşită capacitatea de tratare, mai ales că au intrat în ţară 1,2 milioane de români, marea majoritate veniţi din ţări încadratate în zona roşie.

Azi, Comitetul de Urgenţă va declara starea de alertă. Tot azi, vom institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa românilor. Toate măsurile vor avea caracter de obligativitate, stabilite în baza OUG 21/2004. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face faţă provocării de epidemie.

Îmi asum conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, secondat de Marcel Vela, Ion Ştefan şi Raed Arafat. Vă solicit o mobilizare pentru a trece de la starea de urgenţă la starea de alertă.   Transmit un mesaj foarte simplu pentru cetăţeni: fiţi responsabili şi respectaţi măsurile instituite de autorităţi.

Sursa: adev.ro/qabbce