Fri. Dec 2nd, 2022

Din 18 Mai, Direcția Permise de Conducere își reia treptat programul cu publicul. Vezi în ce condiții!

Printr-un comunicat, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18 mai se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare.

”Prioritatea noastra este creșterea capacitatii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

În ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală”, se arată într-un comunicat al instituției.

Activitățile se vor solutiona doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

În ceea ce privește activitatea de examinare, reluarea acesteia se preconizează a avea loc la începutul lunii iunie, în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare socială.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

Pentru programarea candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități:

– Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,

– Programarea prin intermediul școlilor de soferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ; utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori; dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe; respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m; evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători).

Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto; desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.”

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11