April 24, 2024

PSD, ALDE, PMP si doi udemeristi au blocat, din nou, rezolvarea Crizei Gunoaielor. Ce se mai distreaza consilierii din Capusu Mare, Maguri Racatu si mai ales cei din Gilau!

Doi consilieri locali – Dan Maier (ALDE) si Cristian Coroian (PMP) – au absentat pentru a doua oara consecutiv de la sedintele de indata ale C.L. Floresti convocate de catre primarul Horia Sulea pentru rezolvarea Crizei Gunoaielor.

gunoaie-porii-cl-floresti-005

Pe Ordinea de zi a celor doua sedinte de indata au fost trecute aceleasi Proiecte de Hotarari, insa consilierii locali PSD, PMP, ALDE si partial UDMR au refuzat majorarea capitalului social al societatii Quatro Eco Salub cu suma de 447.840 lei pentru a redeveni ca Florestiul sa-si recapete cele 49% din actiuni.

gunoaie-porii-cl-floresti-013

Actionari la firma sunt Consiliile Locale Maguri Racatau, Capusu Mare, Gilau si Floresti, iar Consiliul Local Gilau a votat deja capitalizarea societatii, iar in pana ieri detinea 89% din partile sociale.

Le detine si acum, pentru ca reprentantii PSD, ALDE, PMP si doi consilieri UDMR – Albert Zoltan si Albert Ileana, ambii din Luna de Sus – nu au votat cele doua Proiecte de Hotarari. Mai corect spus, fie s-au abtinut, fie au votat impotriva.

gunoaie-porii-cl-floresti-014

Ce nu vor sa stie respectivii consilieri “Contra la orice” este ca Institutia Prefectului, prin Comisia de Legalitate, nu a atacat in contencios administrativ Hotararea C.L. Gilau de majorare a capitalului social al Quatro Eco Salub si de transformare din SRL in Societate pe Actiuni!

In concluzie, Hotararea C.L. Gilau este LEGALA!!!

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării actului constitutiv al societăţii Quatro Eco Salub S.R.L., operator public regional de salubritate autorizat ANRSC, deţinut de comunele Floreşti, Gilău, Căpuşu Mare şi Măguri Răcătău și anume majorarea capitalului social al societății.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de principiu pentru transformarea societăţii Quatro Eco Salub S.R.L din SRL în SA.

La finalul sedintei de ieri, una cu destule interpelari sarcastice si penibile prin continut venite din partea unor consiloieri locali sau din sala, primarul horia Sulea a remis un comunicat de presa.

“Am convocat astăzi a treia ședință de consiliu local, în care propuneam consilierilor locali, asociați în firmă, aprobarea soluției propusă de mine și Executiv pentru ca operatorul de colectare salubritate să se redreseze pe termen lung și pe moment. Consilierii locali PSD, ALDE, PMP și UDMR, cu excepția a doi dintre ei – Szekely Istvan și Istvan Szekely – au votat împotrivă. Din păcate, la mai bine de o lună de la agravarea situației, consilierii locali, asociați în firmă, nu au venit cu nici o altă soluție. Ei doar resping continuu soluția propusă de mine și de Executiv, dar nu sunt în stare să vină cu o soluție alternativă. Un fel de nu suntem de acord cu această variantă, dar noi cu alta nu venim. În aceste condiții, din păcate, firma prestatoare a serviciului de salubritate, va continua să presteze serviciul în condiții de avarie. Asta din cauza încasării precare a restanțelor pe care floreștenii le au la firmă. Eu, mai mult ca sigur, nu voi mai convoca o altă ședință. Consilierii locali, dacă au altă soluție, pot convoca o nouă ședință dacă doresc”