May 21, 2024

Primarul si viceprimarul Gilaului le explica florestenilor de ce C.L. Gilau a votat pentru transformarea din SRL in S.A., respectiv capitalizarea SC Quatro Eco Salub!

In aceasta dimineata, primarul localitatii Gilau, dl. Dumitru Sfarlea (foto, PSD!), si viceprimarul Karol Okos (UDMR!), contactati telefonic, au avut disponibilitatea de a ne oferi cateva amanunte interesante legate de votul dat de catre Consiliul Local Gilau in problema rezolvarii Crizei Gunoaielor de pe raza localitatilor Floresti, Maguri Racatu, Capusu Mare si, evident, Gilau, unde opereaza SC Quatro Eco Salub.

sfarlea-11

Declaratiile primarului si viceprimarului localitatii Gilau le ofera florestenilor ocazia perfecta de a intelege de ce anumiti consilieri din cadrul C.L. Floresti – cei de la PSD, UDMR (partial), PMP si ALDE – boicoteaza de trei sedinte transformarea societatii de salubritate din SRL in S.A. si capitalizarea acesteia.

DUMITRU SFARLEA (PSD) – Primar Gilau

“Imi pare rau de ce se intampla in Floresti si de fapt de ce s-a intamplat in toate cele patru localitati unde SC Quatro Eco Salub opereaza. Am analizat pe toate partile variantele care sa duca la incheierea acestei crize a gunoaielor si singura solutie pe care am gasit-o a fost de a transforma firma din SRL in SA si de a-i da banii necesari pentru achizitionarea de noi masini. Le-am cerut consilierilor locali gilauani sa analizeze toate documentele necesare pentru ca votul lor sa fie perfect legal. Eu, ca primar, nu am drept de vot in Consiliul Local si nici nu le-am spus cum sa voteze. Dupa ce s-au documentat si avut discutiile cu directorul firmei, cu dl. Otrocol, care apoi dupa votul negativ dat de consilierii floresteni si-a prezentat demisia si acum se afla in preaviz, consilierii Gilaului au considerat ca transformarea societatii din SRL in S.A. se impune. Deasemenea, cei 13 consilieri locali prezenti la sedinta (n.red. C.L. Gilau are 15 consilieri!) au votat si pentru capitalizarea firmei cu 272.000 de lei.

Bine ar fi fost daca si Consiliul Local Floresti ar fi facut la fel, dar, din cate imi dau seama, acolo este un razboi absurd intre Executivul Primariei si cativa consilieri. Banii aprobati sunt pentru achiztionarea de noi masini, pentru logistica, insa sunt putini si Florestiul ar fi trebuit sa inteleaga ca este nevoie de acest ajutor. Sunt momente cand POLITICUL nu are ce cauta in ADMINISTRATIE. Pacat, mare pacat, pentru ca acum populatia sufera si gunoiul se inmulteste!”

sediu-primarie-gilau

KAROL OKOS (UDMR) – Viceprimar Gilau

“Consiliul Local Gilau a avut de ales intre a fi rational si irational si de a avea bunul simt de a nu lasa populatia in preajma sarbatorilor de iarna sa umble la colindat printre gunoaie. Personal le-am atras atentia consilierilor locali gilauani sa voteze in cunostiinta de cauza, legal in primul rand, si nu l-am influentat pe niciunul. Dupa indelungi discutii cu actele pe masa s-a votat in unanimitate, 13 voturi, pentru capitalizarea firmei si transformarea in societate pe actiuni. La randu-i, am votat “pentru””

COMPONENTA CONSILIULUI LOCAL GILAU

PNL – 6

PSD – 5

UDMR – 2

PMP – 1

Partida Rromilor – 1

P.S. In cursul acestei dupa-amiezi, Florin Otrocol, director demisionar SC Quatro Eco Salub, a oferit un interviu postului de televiziune NCN.

“Este absurd de-a dreptul ce se intampla in Consiliul Local Floresti. Ieri, in cea de-a doua sedinta de indata, s-a votat acordul de principiu pentru transformarea societatii in S.A., dar nu s-a votat capitalizarea firmei. Este o crasa lipsa de intelegere si nu numai. Sunt catica consilieri carora nu le functioneaza trotineta si ar trebui sa plece in concediu medical prelungit sau sa se retraga definitiv. Am cerut bani pentru achizitionarea de trei masini, nu pentru achitarea datoriilor, pe care le vom plati din restantele pe care le vom incasa de la populatie si care nu sunt mici deloc”, a declarat Florin Otrocol.