May 19, 2024

Sambata dimineata s-au pus in functiune primele doua semafoare de la trecerile de pietoni de la Primarie si Unitatile Militare.

HPS

“E vorba de treceri de pietoni semaforizate cu semafor tip buton. La Primarie avem 12 + 4 secunde (intermitent) de verde pietoni, la Biserica avem 11+4. Functie de trafic se da verde pt pietoni, timpul de asteptare fiind variabil. Semafoarele sunt interconectate. Abia astept pe finele lunii datele de trafic de la numaratoarea senzorilor.
Zona este semnalizata si presemnalizata corespunzator. ATENTIE, VA ROG ! Am vazut pietoni inconstienti care se aruncau pe trecerea de pietoni pe rosu, am vazut soferi inconstienti care treceau pe rosu, am vazut soferi care se opreau si se uitau la verde pt masini de zici ca nu au vazut un semafor in viata lor. ATENTIE, VA ROG !
Sa tina un pic vremea cu noi si dam drumul si la restul sistemului integrat!”, a scris primarul Horia Sulea pe reteaua de socializare Facebook.

HPS 1

Prin introducerea semaforizarii inteligente, pe acest tronson de drum, se va interzice virajul la stanga. 

Masura a inceput deja sa-i nemultumeasca pe floresteni, in special pe cei care domiciliaza in partea de nord a comunei.

Astfel, masinile care ies dimineata de pe strazile Plopilor, Somesului sau Cardinal Iuliu Hossu vor trebui sa faca obligatoriu DREAPTA si sa intoarca la sensul giratoriu din centrul comunei. Cei care vor sa mearga spre comuna Gilau trebuie sa intoarca in noul sens giratoriu de la BMW sau pe drumul special facut inaintea podului de acces spre Polus.

HPS 2

Firma Swarco si-a adjudecat licitatia organizata in luna ianuarie a anuluilui 2015, cu suma de 978.895 lei, lucrari de executie si servicii de intretinere a unor semafoare rutiere in trei intersecții si in trei treceri pietonale amplasate pe DN1 si servicii de intretinere, la care se mai adauga revizii si interventii la instalatiile de semaforizare din sase intersecții si treceri pietonale.

C.S.

Foto: Facebook