Wed. May 25th, 2022

Primarul H.Sulea, fostul primar I.Vancea si florin Zanc, director tehnic Primaria floresti, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu!

Ioachim Vancea, fost primar Floresti, Horia Sulea, actualul primar si lorin Zanc, director tehnic Primaria Floresti, au fost trimisi in judecata pentru opt infractiuni de abuz în serviciu asimilate celor de coruptie.

Conform masurilor si exceptiilor dispuse de judecatorul de camera preliminara, cei trei au fost trimiși in judecata in stare de libertate.

„Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Vancea Ioachim, Şulea Horia Petru şi Zanc Florin Dumitru. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu, 24 aprilie 2018, ora 20:30”.

Soluţia pe scurt: “Respinge excepţiile invocate de inculpatul Vancea Ioachim privind neregularitatea rechizitoriului, nestabilirea în concret a limitelor şi obiectului judecăţii cu încălcarea obligaţiei organului de urmărire penală de a administra probe şi în favoarea şi în defavoarea inculpatului, neîncunoştinţarea persoanei vătămate după începerea urmăririi penale despre drepturile sale şi necitarea în acest sens a viceprimarului.

Respinge excepţiile invocate de inculpatul Şulea Horia Petru privind necompetenţa materială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, nulitatea absolută a tuturor actelor de urmărire penală efectuate ulterior datei de 11.09.2017, nulitatea absolută a tuturor încheierilor judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca prin care au fost autorizate măsuri de supraveghere în cauză după data de 11.09.2017 şi solicitarea privind excluderea tuturor probelor administrate ulterior datei de 11.09.2017.

Respinge excepţiile invocate de inculpatul Zanc Florin Dumitru privind nelegalitatea urmăririi penale datorată necompetenţei materiale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, imposibilitatea stabilirii obiectului şi a limitelor judecăţii în ceea ce îl priveşte pe inc. Zanc cu consecinţa imposibilităţii existenţei elementelor constitutive ale infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, contradicţie dintre dispoziţia de trimitere în judecată a inc. Zanc şi soluţiile de clasare, încălcarea dreptului la apărare prin neprezentarea elementelor de fapt (actele materiale) ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului Zanc, lipsa audierii persoanei vătămate, lipsa urmăririi penale, nelegalitatea şi vădita nejustificare a punerii în mişcare a acţiunii penale, nelegalitatea sesizării instanţei ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale faţă de cunoaşterea de către procuror a faptului că exista unul din cazurile prev. de art. 16 alin. 1 C.proc.pen. în ceea ce îl priveşte pe inc. Zanc, nelegalitatea sesizării instanţei prin nesocotirea probelor ce stabilesc că nu există fapta şi vinovăţia prevăzută de lege, nelegalitatea punerii în mişcare a acţiunii penale raportat la vădita lipsă a caracterului penal al faptelor. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe: –inculpatul Vancea Ioachim – trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea a 5 infracţiuni de abuz în serviciu asimilate infracţiunilor de corupţie, inculpatul Şulea Horia Petru – trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu asimilate infracţiunilor de corupţie, inculpatul Zanc Florin Dumitru – trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea a 2 infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu asimilate infracţiunilor de corupţie. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Vancea Ioachim, Şulea Horia Petru şi Zanc Florin Dumitru. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu, 24 aprilie, ora 20:30”.

Pe scurt:

Horia Sulea este acuzat de trei infracţiuni de abuz in serviciu dupa ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270 de mii de lei, Ioachim Vancea de cinci infractiuni de abuz in serviciu (curatenia stradala din anii 2010, 2011 si din perioada martie-mai 2012, cat si pentru deszapezirea din anii 2011 şi 2012), iar Florin Zanc de complicitate la abuz in serviciu in ce priveste atribuirea contractelor de deszapezire din mandatul lui Vancea.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11