Sat. Jan 28th, 2023

Prima proba scrisă – Evaluarea Națională: 161 de mii de elevi prezenți, peste 11.000 absenți / 3 elevi eliminați, dintre care unul e din Cluj

La proba scrisă de Limbă și literatură română, prima probă scrisă a Evaluării Naționale au fost prezenți luni, în întreaga țară, 161.038 de candidați, potrivit bilanțului oficial. Un comunicat de presă arată că iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen: dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

Potrivit comunicatului MEC:

Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3(trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

In judetul Cluj, 4.923 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au prezentat la proba scrisă la limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională.

Din cei 5.248 de elevi care s-au înscris la Cluj pentru examenul de Evaluarea Națională, sesiunea 2-27 iunie, 325 de elevi nu s-au prezentat la examen, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Conform reprezentanților IȘJ Cluj, în județ nu s-au înregistrat situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5 grade și nici situații în care să se desfășoare această probă cu subiecte de rezervă.

Un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu).

„În județul Cluj nu au fost impedimente de ordin tehnic (alimentare cu energie electrică, conexiune la internet etc.), toate problemele generate de intemperiile de la sfârșit de săptămână fiind soluționate în cel mai scurt timp. S-a respectat Procedura Specială cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii/candidații care se află în situații speciale, în județul Cluj fiind 30 de elevi cu tulburări speciale de învățare, 15 elevi din învățământul special și 4 elevi internați în spital, care au beneficiat de aprobarea unor măsuri suplimentare, în condițiile metodologiei ( prelungirea timpului de redactare a lucrării, prezența profesorilor din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj în centrele de examen). Le mulțumesc tuturor colegilor, cadre didactice, pentru implicarea în organizarea și desfășurarea primei probe din cadrul examenului de Evaluare Națională și le solicit să dea dovadă, în continuare, de responsabilitate și să manifeste înțelegere și sprijin emoțional pentru elevi și părinții lor în această perioadă”, a declarat inspectorul școlar general, Marinela Marc.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie 2020 (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie 2020, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. 638 de elevi din județ vor susține această ultimă probă: 87 de elevi la limba germană și 551 de elevi la limba maghiară.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse, atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie 2020 (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie 2020 (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11