Tue. Sep 27th, 2022

Presedintele CJ Cluj si directorul SCJU Cluj tin sa nu-i ramana datori, in vorbe, Ministrului Sanatatii!

Conducerea Consiliului Judetean Cluj si directorul medical al Spitalului Judetean Cluj s-au gandit sa-i dea replica Ministrului Sanatatii la cele declarate dupa vizita inopinanta pe care a efectuat-o in cursul serii de duminica la SCJU Cluj, UPU Cluj si sectia de Ortopedie.

 

“Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie. Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora dintr-o secţie în alta. Din păcate, am văzut că în secţia de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienţii o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală”, a relatat Sorina Pintea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a remis mass-media un comunicat de presa.

“Aflat în campanie electorală, Ministrul Sănătății Sorina Pintea se miră la ceas de noapte și se acuză pe sine.

Constatările referitoare la situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzații aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătății.

O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanțe suficiente? Nu se fac operații în weekend? Toate acestea țin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăși misiunea pe care o are.

Consiliul Județean Cluj are în proprietate exclusiv clădirile Spitalului Județean și are sarcina de a investi în lucrările majore care țin de consolidarea și modernizarea clădirii. Igienizarea și lucrările curente sunt în sarcina ministerului.

Cu toate acestea, în anul 2018, Consiliul Județean a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Județean, Consiliul Județean Cluj a accesat și câștigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului.

Consiliul Județean Cluj îi solicită public ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electorală”, se arata in comunicatul CJ Cluj.

Ieri, directorul Spitalului Judetean Cluj, d-na Adela Golea, a organizat o conferinta de presa.

“Vizita doamnei ministru Pintea a fost neanunţată, nimeni din Comitetul Director al SCJU Cluj-Napoca nu ştia că va exista vizita. (…) Aceste controale sunt necesare, dacă sunt benefice. Ca manager al sistemului sanitar, poţi să vii să faci controalele, poţi să vezi ce nu merge, dar trebuie să existe un feed-back care să fie constructiv. Dacă aceste controale nu merg şi cu un feed-back, merg cu nişte frustrări”, a spus Adela Golea, citata de catre monitorulcj.ro.

Aceasta a mai spus că ministrul Sorina Pintea trebuia să contacteze conducerea spitalului.

“Putea să vină să vadă şi să ne contacteze când era în spital şi să discutăm. (…) Eu nu acuz vizita, modalitatea în care, în schimb, avem beneficii după aceste vizite trebuie să o cizelăm puţin. (…) În urma vizitei d-nei ministru Pintea îmi doresc ca pacientul să fie câştigat, să primim nişte bani în plus”, a menţionat Adela Golea. (sursa: monitorulcj.ro).

 

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11