April 18, 2024

Premierul L.Orban a anuntat cand se redeschid restaurantele si terasele. Timp de 3 luni, Statul va achita 42.5% din salariile HoReCa

Redeschiderea tuturor localurilor HoReCa va avea loc pe data de 1 iulie, iar Statul va achita 42.5% din salariile societatilor care formeaza HoReCa în primele trei luni după redeschidere. Deasemenea, tichetele de masă se vor folosi doar în restaurante.

Terasele se vor redeschide oficial pe data de 1 iunie, iar la interior, restaurantele se vor redeschide partial în 15 iunie.

Unica conditie a redeschiderii localurilor si teraselor este ca numarul de persoane infectate cu COVID-19 sa scada in continuare.

Taxele şi impozitele din 2020 se vor achita în 2021, sub forma a 12 rate egale. Altfel spus, un credit fără dobândă.

Pentru IMM-uri, statul va acorda granturi în valoare de 300 milioane euro pentru capital de lucru şi 700 milioane euro pentru investiţii.

O altă măsură anunţată astăzi de catre premierul Ludovic Orban se referă la garantarea creditului furnizor prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor. Astfel, măsură va sprijini furnizorii care au probleme din cauza facturilor neachitate si ii va oferi disponibilitatea furnizorului de a face plata la termen în momentul redeschiderii.