April 15, 2024

Primăria Comunei Florești, alături de partenerii Green Group, grupul Carrefour România, Grădinariu și  Institutul Verde organizează evenimentul de lansare, în  premieră națională, a primului sistem automatizat de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje, cu  stocare subterană și recompensă pe loc pentru cetățeni.

Astfel, comuna Florești devine singura  localitate din România ce implementează cea mai modernă infrastructură de colectare a deșeurilor  reciclabile.

Urmare a semnării Acordului Voluntar în anul 2016, având  ca scop îmbunătățirea colectării selective  în comuna Florești, prin implementarea stației de colectare SIGUREC PUBLIC, cât și a stației de  interior Sigurec IN, localitatea Florești va deveni  unică la nivel național, beneficiind de toate soluțiile  inteligente de colectare SIGUREC.

SIGUREC, de la acronimul “sigur reciclare” înseamnă colectare selectivă pentru toate tipurile de  deșeuri reciclabile, recompensă pe loc sub forma voucherelor de cumpărături și logistică pentru  trimiterea deșeurilor pe cel mai scurt drum în fabricile de reciclare partenere în proiect.
Evenimentul va avea loc  marți, 20 iunie 2017, adresa Strada Someșului (lângă stadionul de fotbal), începând cu orele 11:00,  aceasta fiind, de asemenea, o oportunitate de a vă prezenta în amănunt modul de operare și  funcționalitățile sistemelor de colectare lansate.