April 15, 2024

APM a reautorizat (pentru a treia oara) Ferma de Pui Floresti. Ce va face familia Coborzan?

Agentia pentru Protectia Mediului Cluj a eliberat Autorizatia Integrata de Mediu – valabilitate de 5 ANI – pentru ferma de Pui Floresti//BravInvest SRL// societate detinuta de catre familia Coborzan.

Reautorizarea pentru a treia oara a Fermei de Pui Floresti s-a facut pe data de 22.05.2017, IN MARE SECRET, dupa ce pe 4 APRILIE, conform spuselor directorului APM Cluj, Ferma de pui a primit autorizatie integrata de mediu pentru functionare, dar cu mentiunea ca aceasta poate fi contestata in termen de 30 de zile.

3 Mai a fost ultima zi de depunere a contestatiilor si nu au fost deloc putine, dar…DEGEABA. Ferma a fost reautorizata!

Acum, ramane de vazut ce va face FAMILIA COBORZAN.

Va popula cele 8 hale cu pui sau…prefera “Libertatea si Aerul Curat”?

Pe pagina de facebook, primarul Florestiului a postat urmatorul comentariu:

“In Romania, Legile NU sunt facute pentru a fi respectate. Nici cele nationale, nici cele europene. De asemenea, vointa contribuabilului nu este ascultata. APM Cluj a eliberat Autorizatia Integrata de Mediu Fermei de Pui. Undeva in a doua jumatate a lunii mai. In liniste deplina, fara nici un anunt public. Si, culmea, dupa ce o serie de autoritati centrale ale statului si-au exprimat stupoarea legat de intentia APM Cluj de a elibera autorizatia.

Autorizatia fiind un act administrativ va fi atacat fara indoiala in Instanta de Primaria Floresti. Justitia este SINGURA care IN FINAL, va spune daca Autorizatia intruneste elementele legale ale actelor normative romanesti si europene in vigoare sau nu.
Sunt curios care este pozitia reprezentantului in Guvern, prefectul Vuscan, legat de aceasta aberatie.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si-a exprimat fara echivoc dezacordul legat de autorizare.”, a scris primarul Horia Sulea.