Sun. Jan 29th, 2023

Spre Kiev se îndreaptă ”sisteme de lansare de rachete multiple care trag un număr mare de rachete nedirijate în zone intens populate de civili”

Rusia a trecut de la 40% din forțele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%, spune un expert militar britanic, citat de BBC.

Dr. Jack Watling este cercetător în domeniul războiului terestre și al științelor militare la Royal United Services Institute.

El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că un corp mare de trupe rusești înaintează spre sud din Belarus și încep să stabilească condițiile pentru a putea efectua un asalt în Kiev.

Întrebat despre sugestia că Rusia a folosit rachete gradate în zone rezidențiale din Harkov, el descrie aceste arme ca fiind sisteme de lansare de rachete multiple care trag un număr mare de rachete nedirijate într-o zonă.

El spune că există, de asemenea, dovezi că unele dintre aceste multe au conținut muniții cu dispersie.

„Este relevant faptul că sunt rachete neghidate și puneți cantități uriașe de exploziv puternic într-o zonă civilă dens populată”, spune el.

Armata ucraineană nu mai funcționează în formațiuni militare, ci acum în poziții de apărare destul de fixe și devine din ce în ce mai mult parte a forței de apărare teritorială și de voluntariat alături de care operează, a mai afirmat Dr. Jack Watling .

sursa; g4media.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11