May 22, 2024

Postarile primarului H.Sulea pe facebook, astazi sageti, maine (poate) bumerang!?!

Inaintea alegerilor locale din 2016, Horia Sulea, edilul Florestiului, le-a promis unor apropiati, care-l rugau in mod repetat sa puna capat “contrelor, certurilor” pe facebook cu unii cetateni, ale caror opinii nu coincideau cu ale sale, ca in cazul castigarii celui de-al doilea mandat isi va schimba “politica editoriala”: fara facebook, comunicarea actiunilor administratiei locale urmand a fi facuta doar prin comunicate publicate pe site-ul institutiei, respectiv in mass-media.

Altfel spus, Comunicare Institutionala, nu tras de sireturi sau bracinari!

A castigat al doilea mandat, insa promisiunea a fost onorata pentru o scurta perioada de timp. O saptamana!

Tentatia de a-l pune la punct pe unul sau altul – uneori pe buna dreptate, dar…totusi – a fost prea mare, inclusiv de a renunta la “ORIGINALA” formula de adresare catre “poporul florestean”: “DRAGII MEI DRAGI!”.

Acum, adica de cateva zile, primarul Horia Sulea se arata siderat si mahnit de “puzderia de insulte, calomnii, injurii, inepții, minciuni și bazaconii. Văd ura viscerală și argumentul suprem al unora e «JOS, HUO!» Văd la unii nesimțire crasă, lipsă de bun simț, de educație, de cei șapte ani de acasă. Prea puțină comunicare, prea puțină decență, prea puține idei în circulație. Văd doar distrugere și prea puțină construcție. Cu toate acestea, aleg să fiu aici, alături de zecile de mii de floreșteni care știu că citesc cele spuse de mine și de alții. Care își doresc comunicare, idei și construcție, dar, încă nu îndrăznesc”.

Constatarea primarului vine dupa un schimb de replici cu un cetatean, care i-a adresat o intrebare legata de serviciul de salubritate, mai precis de desele prelungiri ale contractului prin atribuire directa, tot la 6 luni, cu societatea STRICT PREST SRL.

Cu tot respectul, mințiți precum o gazetă imperială! Adică sunteți un mincinos ordinar, de cea mai joasă speță! […] Sunteți chiar tâmp sau doar vă prefaceți?”, i-a raspuns primarul Horia Sulea respectivului cetatean.

Aceasta este postarea/comunicatul/opinia primarului Horia Sulea exprimata pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/horiasulea.primarfloresti.5/posts/104702040752986) in data de 4 aprilie (ora 23.17):

“Dragii mei dragi, 
Citesc pe aici puzderie de insulte, calomnii, injurii, ineptii, minciuni si bazaconii. Vad ura viscerala si argumentul suprem al unora e JOS, Huo.
Vad la unii nesimtire crasa, lipsa de bun simt, de educatie, de cei sapte ani de acasa. Prea putina comunicare, prea putina decenta, prea putine idei in circulatie. Vad doar distrugere si prea putina constructie. Cu toate acestea aleg sa fiu aici, alaturi de zecile de mii de floresteni care stiu ca citesc cele spuse de mine si de altii. Care isi doresc comunicare, idei si constructie, dar, inca nu indraznesc. 
Florestiul, ca orice lucru facut de mana Omului sau lasat pe Pamant de Dumnezeu, are parti bune si parti mai putin bune. 
Vreti sa discutam de ele apeland la bun simt si decenta sau va place noroiul si mizeria literelor, jegul discursului veninos si bascalia de maidan?
Nu ma intereseaza nici campaniile electorale, nici alegerile, nici voturile. Votul este un drept care se exercita, nu se dezbate pe Facebook, nu se ameninta cu el, nu se vehiculeaza in nici o directie. El se exercita, fiind o arma tucata, dar, da, suprema!
Nu ma intereseaza nici parerea unui condamnat la ani grei de puscarie in Germania pentru o dubla crima cu premeditare, ulterior candidat la primaria Turda. 
Nu ma intereseaza nici parerea unei persoane care tunde caini si se viseaza mai experta si mai atotstiutoare in toate cele juridice sau administrative decat experti din tara, de la Bucuresti sau din Europa. 
Nu ma intereseaza nici parerea unor personaje care habar nu au ce e prin Floresti, ele fiind plecate de aici acum una an sau doi. 
Nu ma intereseaza nici parerea unor personaje care habar nu au ce a fost Florestiul, cum s-a dezvoltat el si acum, proaspat mutate in Floresti, cred ca s-au mutat intr-un oras de cinci stele. 
Nu ma intereseaza nici parerea unor analfabeti functionali care cred ca primarul trebuie sa mearga cu fiecare cumparator de manuta la notar si sa ii explice ce cumpara, ce are trecut in CF. 
Nu ma intereseaza nici parerea unui consilier local PSD, pe care nu il cunoaste nimeni, care se abtine la 99% din votul unor decizii ce influenteaza viata florestenilor. 
Nu ma intereseaza nici parerea unor inregimentati politic care isi fac campanie electorala pe aici si confunda realitatea cu Facebook. 
Nu ma intereseaza nici parerea celor vesnic nemultumiti, care oricum nu pot fi multumiti. 
Nu ma intereseaza nici parerea celor care cred ca stiu ei toate mai bine decat oricine si orice argument se loveste de pseudostiinta lor. 
Nu ma intereseaza nici parerea unui politist care in timpul liber e activit si schimba uniforma cu tastatura mai ceva ca Hackel si Jackel. 
Nu ma intereseaza nici parerea celor care au impresia ca sunt indreptatiti la pretentii de metropola, cand eu stau intr-un sat si au platit 50% din costul de viata din metropola si acum platesc impozit de 100 de lei pe an, dar au doi copii, sa le traiasca!, la care Primaria le ofera gratuitate pe CTP, adica din start primesc intr-o luna aproape dublul fata de impozitul dintr-un an. 
Sunt liberi a si-o exprima, mie personal imi starnesc un acut sentiment de mila si atat. Pur si simplu nu ma intereseaza. Evident, cand vor dori a cunoaste, a sti ceva, cand vor avea o nelamurire, cu mare drag am sa le raspund. La fel ca oricui. 
Ar fi culmea sa ma intereseze ineptiile – minciunile – bazaconiile unor asemenea 30 sau 100 de personaje. Picaturi in oceanul unei comunitati de 60.000 de oameni. 
In rest, acelasi deschis la comunicare, idei, constructie, critici, intrebari. 
Cat priveste invitatia facuta unora de a sustine in alt cadru acuzatiile aduse, aceasta nu e o amenintare catusi de putin. E doar exercitarea unui drept pe care il are ORICE cetatean al acestei tari. 
PE MINE MA INTERESEAZA DEZVOLTAREA ARMONIOASA A CELEI MAI MARI COMUNE DIN EUROPA, LOCUL IN CARE TOTI CEI CE AU ALES SA LOCUIASCA AICI SI CARE NUMESC FLORESTIUL CASA, SA BENEFICIEZE DE CELE MAI BUNE CONDITII DE VIATA.”