Sun. Jan 29th, 2023

Politistii clujeni folosesc drone pentru a-i prinde pe piromanii de vegetatie uscata

La nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, a fost pus în aplicare un Plan de măsuri pentru prevenirea distrugerilor cauzate de incendiile de vegetație uscată pe raza de competență.

Pentru preîntâmpinarea și depistarea unor astfel de cazuri care pot avea un impact deosebit de grav asupra comunității, s-a intervenit cu echipament tehnic de supraveghere de tip dronă cu sistem de termoviziune.

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, de la începutul anului, pompierii au intervenit la peste 477 de incendii de vegetație uscată și diverse deșeuri.

De asemenea, echipe de polițiști se află în teren pentru prevenirea și depistarea celor care pun în pericol siguranța comunității prin aceste acte de incendiere a vegetației uscate.

Atragem atentia asupra faptului că, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului, se sancționează cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Arderea vegetației uscate se poate realiza doar cu respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, conform Ordinului Comun nr.605/579 din 2008 al M.A.I. și M.A.D.R”, se arată în comunicatul Poliției.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11