Tue. Feb 7th, 2023

Cluj-Napoca/ Ministrul Apărării anunță elaborarea unei legi de care România avea nevoie: voluntari în rezervă și stagiu militar voluntar

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat joi la Cluj-Napoca lansarea unor oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, voluntari în rezervă și stagiu militar voluntar.

Ministrul Apărării a participat la predarea – primirea comenzii Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” după pensionarea comandantului unității, generalul Dorin Blaiu.

Comanda a fost preluată, provizoriu, de locțiilorul comandantului, generalul Nicolae Tonu, iar MapN urmează să numească în perioada următoare un comandant plin.

Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede. Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată și cred că cariera de militar devine atractivă.

Armata Română este pregătită să facă față provocărilor din regiune.

Face parte din NATO, este furnizor de securitate. Avem expertiză iar înzestrarea din ultimii ani ne-a permis să aducem ce este mai nou în domeniul aviației, al apărării antiaeriene, al blindatelor. În acest moment și dotarea începe să se apropie de profesionalismul militarilor noștri”, a afirmat ministrul Apărării.

Foto/cluj24.ro

Ministrul Apărării a mai spus că România are, în prezent, o industrie de apărare cu două viteze, una care înseamnă unități de producție la cel mai înalt nivel, realizate cu firme străine, și alta care înseamnă fosta industrie de stat, care are părți care trebuie dezvoltate în viitor.

”Încercăm, împreună cu ministrul Economiei, să revigorăm industria noastră militară prin parteneriate cu marile firme și armate NATO pentru a produce în România.

Vom avea, în viitor, surprize plăcute pentru asta. Sperăm ca industria de apărare să depășească starea în care se află acum și să ajungă la o nouă etapă de modernizare.

Este un context care ne favorizează, putem să trecem repede la retehnologizarea acestor fabrici, însă avem nevoie și de un lucru important, să producem tehnicieni și resursă umană pentru industria apărării.

Vom investi, în viitor, în această industrie de apărare a noastră, este una din posibilitățile de a crea locuri de muncă și de a avea mai mult succes în ceea ce privește înzestrarea noastră. Cel mai simplu este să te înzestrezi dacă-ți produci într-o țară”, a mai precizat ministrul Vasile Dîncu.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11