May 22, 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului, ce va afecta întreg teritoriul ţării.

lapovita si ninsoare

Pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, între orele 08:00 şi 22:00, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15-20 l/mp.

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, avertizează meteorologii.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi pe crestele înalte 70 – 80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului, la începutul zilei, şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50 – 60 km/h.

De asemenea, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, 16/ 17 ianuarie, vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.