October 1, 2023

Pesedistul Câciu, în spatele protestelor „spontane” de la Finanțe

Protestul de joi de la Ministerul Finanţelor ar fi fost pornit de angajaţi din Direcţia Juridică, cărora ministrul Marcel Boloş le-ar fi refuzat transferul la Ministerul Proiectelor Europene, afirmă surse politice.

Surse politice au declarat, joi seară, că protestul de la Ministerul Finanţelor, unde angajaţii au întrerupt lucrul şi au ieşit pe holuri, cerând insistent ca ministrul Marcel Boloş să vină să discute cu ei, nu a fost deloc spontan.

VIDEO Mâna PSD?/Protest pe holurile Ministerului Finanțelor

Manifestarea ar fi fost pornită de angajaţi ai Direcţiei Juridice, cu atribuţii în avizarea ordonanţei de reducere a cheltuielilor, care ar fi solicitat transfer la Ministerul Proiectelor Europene.

Solicitarea angajaţilor ar fi fost făcută pentru a se afla în subordinea fostului ministru al Finanţelor Adrian Câciu, actualmente titular de portofoliu la MIPE, dar şi pentru că în ministerul care gestionează fondurile europene salariile sunt mai mari.

Grupul care a pornit protestul ar fi format din oameni aduşi chiar de Adrian Câciu. Ministrul Boloş le-ar fi refuzat cererile de transfer pentru că avea nevoie de oameni în Direcţia Juridice, astfel încât ordonanţa pentru măsurile fiscale să primească toate avizele necesare.

Un alt semn al înscenării, atrag atenţia sursele politice, ar fi şi prezentarea aproape imediată a liderului sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, la protest.

Ministrul Boloş ar fi refuzat cererile de transfer pentru că are nevoie de oameni la acel departament, pentru avizele juridice necesare ordonanţei.

Sursa: comisarul.ro