Tue. Jan 31st, 2023

Octavian Jurma (Epidemiolog): “Este probabil ultima zi din acest an în care toate județele din România se află cu o incidență sub 0.1 la mie”

Epidemiologul Octavian Jurma a postat imagini cu incidența oficială a infecțiilor de vineri (23 ulie 2021): „este probabil ultima zi din acest an în care toate județele din România se află cu o incidență sub 0.1 la mie”.

Epidemiologul susține că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat: „Am refuzat însă calea cea ușoară și rațională a vaccinării în masă. Am ales însă calea cea grea și emoțională a infectării în masă. Populismul politic a validat negaționismul și a alimentat antivaccinismul, pecetluind astfel soarta noastră”.

„Tulpina Delta (indiana) infectează şi tinerii mai uşor”

În urmă cu o lună, epidemiologul spunea că șansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero pe zi ce trece:

„Tulpina Delta (indiana) infectează şi tinerii mai uşor. Nici această grupa nu e protejată. Şcolile nu se vor deschide în siguranţă dacă profesorii şi elevii/studenţii nu sunt vaccinaţi. În şcolile noastre rămâne obligatorie prezenţa copiilor, nu şi siguranţă lor. Cât de importantă este să avem 50% din populaţie vaccinată? Vedem asta chiar acum, când imunizarea totală prin vaccinare şi infectare este în jurul a 50%.

Ne bucurăm azi de reducerea aproape de zero a numărului de infectări şi de revenirea la o viaţă aproape normală, însă singurul mod în care această stare poate poate fi păzită, poate deveni permanentă, este ca şi cei care s-au infectat să se vaccineze pentru a dobândi o imunitate de lungă durata şi la fel de robustă sau chiar mai bună decât cei vaccinaţi.

În lipsa, asumată politic, a altor măsuri de limitarea a infecţiilor, valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare. În ruleta rusească a pandemiei Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”, afirma Jurma.

Sursa: Mediafax

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11