May 22, 2024

O parte din Zidul Medieval al Clujului a fost scos la lumina. Pentru scurt timp!

Lucrarile de modernizare a strazii Regele Ferdinad s-au transformat intr-o adevarata “mana cereasca” pentru arheologi. Sapaturile au scos la suprafata o parte din zidul incintei medievale a orașului Cluj, datat foarte probabil în prima parte a sec. XV si demolat în anii 1872-1873.

“Cercetările arheologice continuă pe strada Regele Ferdinand. Până la sfârșitul săptămânii acestea vor fi finalizate, fără să întârzie calendarul lucrărilor de modernizare a străzii.
Conform graficului stabilit, carosabilul va fi finalizat până la data de 1 decembrie, urmând ca lucrarile sa continue cu amenajarea trotuarelor’, a scris pe facebook Ovidiu Cimpian, director in cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat ca pe strada Regele Ferdinand se va putea circula din nou, in conditii normale, de la 1 Decembrie 2019.

„Într-o variantă maximală, în 1 decembrie ar trebui să fie totul asfaltat, adică terminat cu ultima intervenție și redat circulației pentru a elimina disconfortul cetățenilor. A apărut de vreo 2-3 zile o problemă nouă, legată de o descărcare de sarcină arheologică, cu zidul cetății. Se lucrează ca la carte, după regulile de descărcare arheologică, astfel încât astăzi pot să vă spun că 1 decembrie este termenul până la care strada Ferdinand va fi finalizată, la carosabil, inclusiv strat de uzură”.

Sursa: ClujMedia.ro// Partener Floresti24.ro