July 20, 2024

Nu sunt bani pentru dublarea alocatiilor copiilor, spune ministrul Finantelor

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, susţine că legea dublării alocaţiilor nu are sursa de finanţare şi este neconstituţională, iar analistul Adrian Benţa consideră că este vorba despre un şantaj politic.

Florin Cîţu, şeful de la Finanţe, dă vina pe criza Covid-19 atunci când vine vorba despre dublarea alocaţiilor pentru copii, în acest an. El mai spune că alocaţiile au fost majorate în Parlament fără să aibă sursă de finanţare, astfel că legea este neconstituţională. Chiar dacă legea va fi declarată constituţională, ministrul Finanţelor lasă bugetul copiilor în mâinile posibilităţilor din viitor, dacă acestea vor exista.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîţu la Digi 24, citat de către Mediafax.

Adrian Benţa, consultant fiscal: “Este evident un şantaj politic de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Din păcate copiii sunt folosiţi într-o luptă politică. Faptul că avem sau nu avem alocată o sumă de bani nu înseamnă că nu pot să am o lege a bugetului de stat neconstituţională. Dimpotrivă, am văzut că asta a fost constituţională, chiar dacă şi-a asumat Guvernul pe ea răspunderea şi a fost construită pe un deficit bugetar de 47 miliarde de lei”.

Sursa: Mediafax