Thu. Sep 29th, 2022

Ninge puternic in tot judetul Cluj. Citeste comunicatul C.J. Cluj si declaratia primarului localitatii Floresti!

deszapezireÎn cursul dimineţii zilei de 7 ianuarie 2016, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă. Vezi si declaraţia primarului localitaţii Floreşti legata de lucrările de deszăpezire!

“Azi-noapte, în zonele joase de deal şi câmpie, temperaturile au fost în jurul valorii de -1 grad Celsius, astfel încât ploaia căzută s-a transformat treptat în lapoviţă şi apoi ninosre. De asemenea, în cursul nopţii, în zona de munte a nins, grosimea stratului de zăpadă depus pe carosabil fiind de câţiva centimetri. Astfel, în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 74 de drumuri judeţene, dintre care pe 24 de drumuri judeţene a intervenit SC Napoca Construcţii SA cu 11 utilaje, iar pe 50 de drumuri judeţene SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, cu un total de 38 de utilaje. În total, a fost folosită o cantitate de 806 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În total, a fost folosită o cantitate de 806 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În acest moment se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii îmbibate cu apă şi lărgirea carosabilului, respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

Începând cu ora 9.00, drumul judeţean 107P, aflat pe raza comunei Mărişel, între km 27 şi 32, este închis pentru desfăşurarea unei competiţii sportive-raliu.

În acest moment se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii îmbibate cu apă şi lărgirea carosabilului, respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.”, se mentioneaza in comunicatul C.J. Cluj.

 

“Azi noapte s-a imprastiat antiderapant, iar acum intervenim cu utilaje cu lama”

Contactat telefonic, primarul Florestiului ne-a declarat ca in noaptea de miercuri spre joi pe strazile localitatii s-a intervenit cu material antiderapant, iar acum intra in actiune utilajele cu lama.

“Prioritare au fost si sunt strazile aflate in rampa si cele pe care circula mijloacele de transport in comun. Acestea sunt urgenta numarul unu, iar apoi intervenim si pe celelalte strazi. Azi noapte s-a imprastiat material derapant si acum intervenim cu utilaje cu lama. Le cer florestenilor sa nu-si lase masinile parcate pe partea carosabila pentru ca ingreuneaza lucrarile de deszapezire. Avem probleme cu masinile parcate pe ambele parti ale strazi in cartierul Cetatea Fetei, Gheorghe Doja si Florilor. Utilajele sunt mari si exista riscul avarierii autoturismelor parcate. In plus, lucrarile de ridicare a zapezii devine imposibila. Mai mult, le solicit florestenilor sa-si curete trotuarele si in fata blocurilor si sa dea dovada de rabdare in trafic pentru ca in urmatoarea ora se va interveni cu ansamblu de utilaje, adica doua pe acelasi sens de mers”, ne-a declarat primarul Horia Sulea.

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11