April 18, 2024

Incident aviatic la Cluj. Un avion al Blue Air cu 116 pasageri a ieşit de pe pista la aterizare. VEZI FOTO!

Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi, de pe pista Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX. Aeroportul a fost inchis!

poza avion blue air

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj este închis, joi, în urma incidentului în care a fost implicat un avion al companiei Blue Air, care a ieşit de pe pistă la aterizare, mai multe curse aeriene fiind anulate sau întârziate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Călin Tuluc a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aeroportul ar putea rămâne închis câteva ore, până se va verifica incidentul.

“Aeroportul clujean este închis, se fac verificări privind incidentul care a avut loc. Această închidere ar putea dura câteva ore”, a spus Tuluc.

blue air 2

Pe site-ul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, cursa Tarom de la Bucureşti care trebuia să aterizeze, joi, la ora 8.40, apare ca fiind redirecţionată la Sibiu, în timp ce zborul spre Viena al Tarom/Austrian Airlines, care trebuia să decoleze la ora 9.05, a fost anulat. În urma acestor schimbări, şi alte curse aeriene operate pe aeroportul clujean au suferit modificări, fiind întârziate sau anulate.

blue air 3

Directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă charter de la Bucureşti spre Barcelona a ieşit de pe pistă, la capătul dinspre oraş al pistei, la aterizarea pe aeroportul clujean, de unde trebuia să mai ia pasageri.

blue air 4

“În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a fost avariată, pasagerii fiind debarcaţi în bune condiţii. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului”, a spus Ciceo.

FOTO: STIRIdeCLUJ.ro/ ZIUAdeCJ.REALITATEA.NET