Mon. Jan 30th, 2023

Nelu Tătaru: După 1 iunie pregătim o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației și de răspândire a virusului

Ministrul Sănătății, Nelu Tăraru, a anunțat că acțiunea de testare a populației, la nivel național, ar urma să se facă după 1 iunie. În cadrul unei intervenții la Europa FM. Tătaru a explicat că prin testarea în masă se urmărește verificarea nivelului de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului.

Numărul de persoane testate va fi stabilit în funcție de evoluția epidemiei în România până la acel moment, dar se va ține cont de focarele existente.

Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a explicat ministrul la Europa FM.

Sursa: G4Media.ro// Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11