Fri. Jan 27th, 2023

Ministrul Educatiei le ordona profesorilor sa promoveze toate “loazele”. Fara corigenti si repetenti!

Cu Monica Anisie in fruntea Ministerului Educatiei, liberalii au dat un mare CHIX. Si nu de azi, de ieri, ci chiar de la primele declaratii pe care profesorul/inspectorul/secretarul de stat/ le-a oferit din postura de ministru. Sa nu uitam si de iesirea nervoasa/teatrala/televizata a ministrului la adresa unui cadru didactic, in urma unei descinderi ilegale la o ora de curs. Atunci, premierul L. Orban a dojenit-o in fata microfoanelor, madam ministru s-a facut ca intelege si pana la inceperea pandemiei s-a abtinut de la alte iesire publice nefericite.

Foto: Descinderea ministrului la o scoala din judetul Ialomita

A inceput Pandemia de COVID-19 si Monica Anisie si-a reluat prostul obicei de a nu refuza niciun microfon pus in fata sa. Declaratii peste declaratii, care azi le contraziceau pe cele exprimate acum doua-trei zile.

In fine, vor vedea liberalii cat de mult i-a ajutat Anisie de-a lungul timpului, cert este ca acum doamna ministru a dat un ordin profesorilor prin care toate “loazele” sa promoveze.

Adica, ‘”gratie” orelor online, profesorii sunt obligati sa-si noteze elevii cu notele necesare obtinerii Mediei 5 la incheierea anului scolar.

ATENTIE MARE!

Invitata la emisiunea “Din viața romilor” (n.red. ce bine ca nu s-a dus la “Acces in Direct” sau “La Maruta”!), ministrul Monica Anisie a afirmat ca elevii cu medie sub 5 pe semestrul I pot sa-si anuleze notele slabe prin simpla activitate din aceasta perioada, la care profesorii au oricum nevoie de acordul parintilor pentru a-l nota.

“Am prevazut toate situatiile in așa fel incat sa se incheie media pe semestrul al II-lea și media anuală. Ii asigur pe copii ca trebuie să fie linistiti. Venim in sprijinul lui. Si atunci ii dam posibilitatea sa dea o lucrare, sa faca un proiect, sa fie apreciat pentru activitatea online”.

Intrebata daca asta este o masura astfel incat elevul respectiv sa nu devina corigent, Anisie a raspuns:

Exact! Iar nota pe care o primeste pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectiv devine media anuala. Adica se elimină media de pe primul semestru.

Si uite asa, vorbitul mult, prost si fara rost, o readuce pe Monica Anisie in atentia publicului.

Despre educatie… cu alta ocazie, cu un alt ministru. Poate.

C.S.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11