June 10, 2023

N. Tătaru: Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier/ La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la impunerea carantinei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, după amiază, la Digi24.ro, că Guvernul a discutat în această după amiază situația evolulției epidemiei de coronavirus. Tătaru a afirmat că, în funcție de evoluția epidemiei, poate fi luată la un momentat măsura izolării unei zone sau a unui cartier.

”Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități”, a declarat Tătaru la Digi24.ro.

Principalele declarații:

”S-a discutat evoluția ultimelor două săptămâni și în ultimele două zile de weekend. În acest context, s-a discutat capacitatea sistemului medical de a trata, de a interna.

Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă. Mâine voi decide ca orice persoană depistată pozitiv să fie făcute anchete în maxim 12 ore ancheta epidemiologică.

S-a mai dispus ca toate datele despre anchetă să fie dirijate către Ministerul Sănătății. S-a mai discutat despre izolare și carantiare, să punem gestiona zonele cu cazuistică cu număr ridicat.

Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Dacă va fi nevoie de transferuri în spitale le vom face pentru a putea gestiona focarele sau suprapopularea.

Sunt mai multe județe, noi urmărim creșterea numărului de cazuri în mai multe județe, inclusiv Vaslui.  59 de persoane care lucrau într-un abator de păsări au fost pozitive. Avem zona Dâmbovița, Argeș care trebuie gestionate.

Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități.

Sursa: G4Media.ro