Sat. Dec 3rd, 2022

Monica Anisie: “Ministerul Educației va reglementa învățarea online”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat într-o declarație la Realitatea PLUS intenția de a reglementa printr-un act normativ procesul de învățare online. Declarațiile ministrului:
  • „Suntem conștienți că nu toți elevii au posibilitatea de avea acces la învățatrea online și studiile pe care le-au făcut chiar reprezentanții elevilor, dar și cele realizate de Ministerul Educației și Cercetării arată că peste 60% dintre elevi își continuă învățarea de acasă în spațiul acesta online. Este adevărat, este o provocare, dar pe aceasată cale țin să mulțumesc tuturor că s-au mobilizat și iată că suntem solidari. M-am sfătuit și cu reprezentanții părințilior, și cu cei ai elevilor, și cu reprezentanții sindicatelor și am convenit că este necesar ca din partea Ministerului Educației să se relizeze un act normativ și pentru învățarea online,” a declarat Monica Anisie.
  • ”Suntem conștienți că nu toți elevii au posibilitatea de avea acces la învățarea online și studiile pe care le-au făcut chiar reprezentanții elevilor, dar și cele realizate de MEC arată că peste 60% dintre elevi își continuă învățarea de acasă în spațiul acesta online. Este adevărat, este o provocare atât pentru profesori, cât și pentru elevi, dar pe această cale țin să mulțumesc tuturor că s-au mobilizat și iată că suntem solidari.
  • ”M-am sfătuit și cu reprezentanții părințilior, și cu cei ai elevilor, și cu reprezentanții sindicatelor și am convenit că este necesar ca din partea MEC să se relizeze un act normativ și pentru învățarea online”.

  • ”Este necesară o reglementare, dar trebuie să recunoaștem că s-au mobilizat foarte bine atât cadrele didactice, cât și elevii.”
  • ”Fac apel către colegii mei ca, după reluarea propriu-zisă a perioadei în care sunt suspendate cursurile, să participe activ la această legătură cu elevii, și anume să încerce să găsească soluții în așa fel încât legătura cu elevul să fie stabilită
  • „Mai sunt și situații neplăcute în care nu s-au realizat cursuri, dar vom reveni cu reglementări ca toate aspectele pe care le-am identificat în această perioadă de urgență să găsim răspunsul la toate întrebările părinților, elevilor și cadrelor didactice și să ajutăm la menținerea legăturii dintre școală și elev fie prin platformele pe care MEC le-a pus la dispoziție, fie prin lecțiile desfasurate la TVR fie prin faptul că mec prin CNEE a pus la dispoziția elevilor din clasele terminale teste de antrenament pentru a fi in felul acesta pregătiți pentru examenele pe care le vor susține după reluarea cursurilor.”
  • „Surprinzător, au fost găsite soluții și de către ISJ-uri pentru acești copii din zone defavorizate
  • „MEC, de asemenea, prin parteneriatele pe care le-am realizat cu ONG-uri, am reușit să mergem către acești copii care nu au acces la tablete, la un laptop, s.a.m.d, și să găsim soluții”.

Sursa: Edupedu.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11