Sat. Jan 28th, 2023

Ministerul Educatiei vrea sa stie cate cadre didactice si personal auxiliar doresc sa se vaccineze

Ministerul Educației solicită tuturor școlilor, inspectoratelor școlare și caselor corpului didactic situația cu personalul dispus să se vaccineze, potrivit unei adrese obținută de Edupedu.ro.

Este vorba despre Adresa nr. 23 de la Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din data de 05.01.2020. Asta înseamnă că adresa a fost trimisă marți, nu luni, cum anunța ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că a cerut tuturor școlilor și universităților o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţamânt, iar datele vor putea fi luate în calcul în decizia de deschidere a școlilor.

Foto: edupedu.ro

Potrivit surselor Edupedu.ro, deși adresa ministerului dă termen până pe 14 ianuarie, inspectoratele au transmis în teritoriu termenul limită pe 12 ianuarie, pentru școli.

Deși personalul din învățământ lucrează în școli sau în inspectorate și casele corpului didactic, indiferent dacă e didactic, didactic auxiliar sau nedidactic, solicitarea de la minister prevede împărțirea pe trei categorii a acestora:

  • didactic de predare
  • didactic auxiliar
  • nedidactic

De asemenea vor fi trecute în tabel doar o dată persoanele care lucrează la mai multe școli.

Într-un comunicat trimis Edupedu.ro de Ministerul Educației luni seara, Cîmpeanu susține că „Ne dorim derularea semestrului II în format clasic. Ne vom putea pronunța după 20 ianuarie. Nu excludem niciun scenariu”.

“Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a anunțat duminică, 3 ianuarie, doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Reamintim că, potrivit Strategiei de vaccinare profesorii și personalul din învățământ vor fi vaccinați gratuit în a doua parte a etapei a II-a, înainte de personalul bisericii, după armată, poliție și lucrători din “sectorul economic vital”.

Sursa: Edupedu.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11