Tue. Jan 31st, 2023

COVID-19/ Cluj/ 1677 de cadre medicale s-au vaccin. Ce declara medicul Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare

In luna ianuarie, România va primi aproximativ 600.00 de doze de vaccin anti-COVID-19, din cota pe care pe care o are repartizată pentru această lună prin mecanismul comun al Uniunii Europene.
150.000 de doze de vaccin sosesc astăzi în ţară.
Dintre acestea, 40.000 de doze au fost aduse la București cu o aeronavă care a aterizat miercuri dimineață pe Aeroportul Henri Coandă și vor fi transportate la Institutul Cantacuzino.

La Cluj vor ajunge 21 cutii a câte 195 flacoane cu vaccin, care vor fi depozitate la Spitalul Militar.

Marți, 5 ianuarie, în Cluj s-au vaccinat 1302 cadre medicale, aceasta  fiind doar a doua zi de vaccinare a cadrelor medicale din tot județul.

În total, s-au vaccinat până acum 1.677 de cadre medicale, primele fiind cele de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj, unde s-au imunizat 375 de persoane (93% dintre angajați).

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că, în momentul de faţă, studiile arată că există un procent cuprins între 30% şi 35% de persoane care ezită sau doresc să amâne vaccinarea anti-COVID, subliniind că este nevoie, în acest context, de continuarea campaniei de comunicare şi informare.

“Studiile din momentul de faţă arată un procent de circa 30 – 35% dintre persoane care ezită sau doresc să amâne decizia în ceea ce prieşte vaccinarea. Cred că în acest caz este important să continuăm demersurile de comunicare şi de informare, pentru că decizia de a amâna sau ezitarea nu reprezintă un refuz, ci reprezintă o nevoie reală de mai multă informare pe tema acestui subiect”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11